جواب صفحه 5 علوم نهم ⚡️ فکر کنید و گفت و گو کنید - حالا درس

جواب صفحه ۵ علوم نهم ⚡️ فکر کنید و گفت و گو کنید

5

در این نوشته با جواب صفحه ۵ علوم نهم همراه شما نهمی ها هستیم.

جواب فکرکنید صفحه ۵ علوم نهم

شکل زیر مدل اتمی بور برای اتم عنصرهای اکسیژن ( ۸O) و گوگرد ( ۱۶S ) را نشان می‌دهد؛ تشابه و تفاوت این دو مدل اتمی را بیان کنید (در این فصل در مدل اتمی، هسته اتم نشان داده نشده است).

جواب فکرکنید صفحه 5 علوم نهم
جواب فکرکنید صفحه ۵ علوم نهم

جواب: تشابه: هر دو در لایه آخر ۶ الکترون دارند- لایه اول در هر دو اتم پر شده است.

تفاوت:اکسیژن در دوره ی دوم وگوگرد در دوره ی سوم جدول تناوبی عناصر قرار دارند، اکسیژن دو لایه (دو مدار الکترونی) دارد اما گوگرد سه لایه (سه مدار الکترونی) دارد. به عبارتی دیگر گوگرد سه لایه الکترونی ولی اکسیژن دو لایه الکترونی دارد.

نکته: ترتیب پر شدن لایه های الکترونی به روش بور به صورت زیر است: اگر اعداد رو به رو را جمع کنیم ۱۱۸ می شود

۲۸)۸)۱۸)۱۸)۳۲)۳۲

یعنی اتم هایی که تا ۱۱۸ الکترون داشته باشد را به این روش می توان بررسی کرد. نکته: جدیدترین نظریه اتمی مربوط به شرودینگر است که کامل تر از نظر بور است.

جواب گفت و گو کنید صفحه ۵ علوم نهم

تصویر زیر چرخهٔ ساده‌ای از نیتروژن را در طبیعت نشان می‌دهد. دربارهٔ این چرخه و نقش آن در زندگی، در کلاس گفت‌وگو کنید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 5 علوم نهم
جواب گفت و گو کنید صفحه ۵ علوم نهم

چند نکته مهم درباره چرخه نیتروژن: نیتروژن (N) هوا به هنگام رعد و برق به ترکیباتی تبدیل می شوند و همراه باران به خاک می ریزند سپس باکتری های موجود در خاک این ترکیب ها را به مواد قابل جذب برای گیاهان تبدیل می کنند.

شوره گذار: آمونیاک را به نیترات

مهمترین باکتری های خاک

شوره زدا: نیترات را به آمونیاک و نیتروژن

تثبیت کننده: N هوا را گرفته و پروتئین می سازد و سپس باکتری شوره گذار این پروتئین را به نیترات تبدیل می کند.

نکته: فرمول شیمیایی TNT ( تری نیترو تولوئن) بصورت زیر است.

image 241 2

جواب دوم: رعد و برق باعث می شود پیوند سه گانه N2 شکسته شده و N ظاهر شود و سپس گیاهان با استفاده از این نیتروژن عمل غذا سازی انجام دهند و جانوران از این غذای ساخته شده توسط گیاهان استفاده کنند و مواد زائد که از بدن آنها دفن می شود به عنوان نوعی کود نیتروژن باشد که گاز نیتروژن حاصل از آنها دوباره به طبیعت باز گردد و چرخه تکرار شود در ضمن گیاهان می توانند مستقیما از این کود استفاده کنند و بعضی از گیاهان در مقابل می توانند این نیتروژن را به طبیعت بر گردانند .

جواب سوم: نیتروژن هوا توسط گیاهان جذب و تبدیل به مواد آلی نیتروژن‌دار (پروتئین­‌ها) می‌­شود. این مواد آلی نیتروژن ‌دار گیاهی با خورده شدن توسط گیاه­‌خواران به بدن آنها رفته و سپس با مرگ گیاهان یا گیاه­خواران و تجزیه بدن آن­ها توسط باکتری‌­های خاک تبدیل به آمونیاک می‌­شود. این آمونیاک توسط باکتری ‌ها یا به نیترات در خاک تبدیل می‌­شود که دوباره به مصرف گیاهان می­‌رسد یا به نیتروژن تبدیل شده و به هوا باز می‌گردد. البته مقداری نیتروژن در اثر صاعقه به نیتریک اسید تبدیل شده که در خاک به نیترات تبدیل و وارد چرخه می­‌شود.

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

4 از 67 رای

+ارسال دیدگاه

3 دیدگاه ها