جواب فعالیت صفحه ۱۷ مطالعات ششم ✔️ + کاربرگه شماره ۱ و ۲
در این نوشته با جواب فعالیت صفحه ۱۷ مطالعات ششم همراه شما هستیم.
جواب صفحه ۱۷ مطالعات ششم
اگر دوستتان از شما بخواهد که اطلاعات شخصی یا خانوادگی تان (مانند عکس و …) را در اینترنت برایش ارسال کنید چه پاسخی می دهید؟
در این شرایط، بهتر است با دقت و احتیاط پاسخ دهید. میتوانید بگویید:
“من فکر میکنم بهتر است اطلاعات شخصی و خانوادگیمان را در اینترنت به اشتراک نگذاریم، چون ممکن است به دست افراد نادرست بیفتد و مشکلاتی ایجاد کند. امنیت اطلاعات شخصی برای من خیلی مهم است. امیدوارم درک کنی.”
با این پاسخ، هم به دوستتان احترام گذاشتهاید و هم به اهمیت حفظ حریم خصوصی اشاره کردهاید.
کاربرگه ی شماره ی (۱) و (2) را انجام دهید.
کاربرگ شماره (۱)
دوستی
بحث گروهی – موقعیت های زیر را بخوانید و درباره ی کارهای افراد گف ت وگو کنید. کار کدامیک از آنها درست یا نادرست است؟ بهتر است هر یک از آنها در این موقعیت چگونه رفتار کنند؟
موقعیت ۱
حسن و پوریا در همسایگی هم زندگی می کنند و با هم دوست و همکلاس هستند. آنها فردا امتحان ریاضی دارند. پوریا نتوانسته است بعضی از مطالب را خوب یاد بگیرد و از حسن خواهش می کند که به خانه ی آنها بیاید و به او ریاضی یاد بدهد. از طرفی حسن می خواهد بهترین نمره ی کلاس را بگیرد و نفر اول باشد و نمی داند چه تصمیمی بگیرد.
موقعیت ۲
سارا و نرگس دوستان صمیمی هستند. آنها هر روز با هم به مدرسه می روند، با هم درس
می خوانند و گاهی در روزهای تعطیل نیز به خانه ی یکدیگر می روند. خانواده ی نرگس خانه ی جدیدی در یک محلّه ی دیگر شهر خریده اند و قرار است به آنجا اسباب کشی کنند. نرگس هم باید در مدرسه ی دیگری ثبت نام کند. سارا خیلی گریه می کند و نمی تواند درس هایش را خوب بخواند.
موقعیت ۳
مریم و لیلا با هم دوست هستند. مریم متوجه می شود که گاهی لیلا پشت سر یکی از همکلاسی هایشان بدگویی می کند. مریم با مهربانی به لیلا می گوید: همان طور که ما دوست نداریم کسی پشت سر ما حرف بزند، پس ما هم نباید عیب دیگران را بازگو کنیم؛ اما لیلا اخم هایش را در هم می کشد و ناراحت می شود و … .
موقعیت ۱
پوریا کار درستی کرده که از حسن درخواست کمک نموده است. چون در این صورت هم حسن می تواند به پوریا درس یاد دهد و کار خوبی است و هم خودش بهترین نمره کلاس را بیاورد و شاگرد اول شود.
موقعیت ۲
سارا کار درستی را انجام نمی دهد. چون سارا و نرگس می توانند به کمک پدر یا مادرشان هفته ای یک یا دو بار به خانه های هم بیایند و با هم ملاقات داشته باشند. تا هم ملاقاتی با هم داشته باشند و هم در درس ها به هم کمک کنند اما سارا باید بداند که دوستی تا جایی خوب است که دچار افراطی گری و زیاده روی نشود چون همه به خود و هم به دیگران ضربه می زند.
موقعیت ۳
لیلا در حال انجام دادن کاری بسیار اشتباه است چون دوست خوب عیب های دوستش را به او می گوید نه اینکه پشت سرش بدگویی کند. پس مریم کار درستی کرده است و لیلا نباید از دستش ناراحت شود.
کاربرگ شماره (۲)
نه گفتن
۱- تمرین «نه گفتن» : همفکری کنید و جمله ای مناسب بنویسید.
الف) یکی از همکلاسی هایتان ، شما را به جشن تولّدش دعوت کرده است. پدر و مادرتان، همکلاسی شما و خانواده اش را نمی شناسند و به شما اجازه نمی دهند در این مهمانی شرکت کنید. همکلاسی شما دوباره تلفن می زند و به شما اصرار می کند که حتماً بیایید. شما چه می گویید؟ چگونه؟
ابتدا تولدش را به او تبریک گفته سپس با لحن جدی و با احترام کامل به او می گوییم که احترام پدر و مادر واجب است و چون آنها شما را نمی شناسند و ارتباط خانوادگی نداریم راضی نیستند. سپس عذرخواهی می کنید.
ب) یکی از دوستان شما، تشویقتان می کند که با هم در امتحان تقلّب کنید و شیوه ای را هم برای این کار به شما نشان می دهد. اما نظر شما این است که هر نمره ای بگیرید، بهتر از این است که این کار نادرست را انجام بدهید. شما چه می گویید؟ چگونه نظر خود را مطرح می کنید؟
پس از گفتن نظر قاطع و محترمانه خود که جواب نه است به او می گویید که این یک تقلب یا دزدی علمی است و این کار به معنای دزدی و دروغ گفتن به خود و معلم است.
ج) حمید با عجله در حال رفتن به مدرسه است. پسری با موتور به او نزدیک می شود و می گوید: می خواهی تو را سریع به مدرسه برسانم؟ سوار شو. حمید آن پسر را نمی شناسد؛ اگرچه چند بار او را در آن کوچه دیده است. به نظر شما حمید چه باید بگوید؟ چرا؟
درست است که چند باری او را دیده و حتی او را با احوالپرسی هم ملاقات کرده باشد اما رفتار او را نمی داند پس قاطعانه باید نه بگوید.
د) نرگس و نسترن در حال برگشتن از مدرسه هستند. خانمی به آنها نزدیک می شود و می گوید در کوچه ی مجاور، در خانه ای نمایشگاه لباس های قشنگ و ارزان قیمت برپا شده است. او به نرگس و نسترن اصرار می کند که همراهش بروند و اگر لباس ها را پسندیدند، بعداً با خانواده هایشان برای خرید بیایند. به نظر شما نرگس و نسترن چه پاسخی باید بدهند؟ چرا؟
تا وقتی کسی را کامل نمی شناسید به او اعتماد نکنید بهترین جواب نرگس و نسترن این میتواند باشد که بگویند با مادرشان می آیند و سر می زنند.
۲- شما به عنوان یک دوست خوب چه کا رهایی برای دوستان تان انجام می دهید و چگونه رفتار می کنید؟
در مشکلات به یاری آنها بشتابم و در گرفتاری غم خوارشان باشم. هیچوقت به آنها دروغ نمی گویم و با احترام با آنها برخورد می کنم. البته حد و مرز دوستی را حتما رعایت می کنم.
۳- این عبارت ها را به دلخواه کامل کنید:
– دوست من کسی است که در سختی و مشکلات یار و یاورم باشد عیب های مرا به من بگوید و با من خوش رفتاری کند. اگر کار اشتباهی هم انجام دادم با بزرگواری مرا ببخشد.
– من به دوستانم احترام می گذارم، زیرا احترام متقابل به وجود می آورد و باعث می شود آنها هم به من احترام بگذارند و با هم عهد و دوستی بسته ایم و همدیگر را دوست داشته باشیم و بدی هم را نخواهیم.
– هرگاه از دوستم خطایی مشاهده کنم در تنهایی و خلوت آن خطا را برای او بازگو میکنم و از خطای او می گذرم زیرا انسان مومن خوبی ها را می بیند و بدی ها را می بخشد.
معنی این شعر چیست؟ مربوط به کدامیک از توصیه های مربوط به دوستی در صفحه ی قبل است؟
دوست آن باشد که گیرد دست دوست در پریشان حالی و درماندگی «سعدی»
دوست واقعی کسی است که در زمانهای سختی و مشکلات، به یاری دوستش بشتابد و او را تنها نگذارد. این شعر به اهمیت همدلی، حمایت و همراهی در دوستی تأکید دارد. در واقع، دوستی در زمانهای خوب آسان است، اما ارزش واقعی دوستی زمانی آشکار میشود که یکی از دوستان به کمک نیاز دارد و دوست دیگر به او یاری میرساند.
توصیه است که می گوید در مسائل و مشکلات با هم احساس همدردی و خیرخواهی داشته باشیم و به هم کمک کنیم.
همچنین ببینید: سوالات متن درس ۲ مطالعات ششم
برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.
1 دیدگاه ها
عالی بود مرسی ممنون میشم راهنمایی تون