جواب کاربرگه شماره ۳ و ۴ مطالعات ششم

در این نوشته با جواب کاربرگه شماره ۳ و ۴ مطالعات ششم همراه شما هستیم.

جواب کاربرگه شماره ۳ مطالعات ششم

کاربرگ شماره ۳

تصمیم گیری

به طور گروهی موقعیت های زیر را بخوانید و تصمیم گیری کنید. درباره ی انتخاب های مختلف و نتایج آنها در کلاس بحث کنید. هنگام تصمیم گیری، این سؤال ها را از خودتان بپرسید:

– آیا این تصمیم :

* برخلاف دستور دینی است؟

* برخلاف مقررات و قوانین خانه، مدرسه و اجتماع است؟

* باعث نگرانی و نارضایتی خانواده ام می شود؟

* به سلامتی من یا دیگران لطمه می زند؟

* برای دیگران یا خودم مشکل و دردسر به وجود می آورد؟

پاسخ:

موقعیت ۱ :

کار آریا بر خلاف دستورات دینی و غیراخلاقی است، بر اساس دستورات دینی خداوند از همه چیز آگاه است و کار آریا را دیده است پس باید راستش را بگوید و مخفی کاری نکند. اگر آریا صداقت به خرج ندهد برای خودش دردسر بزرگتری ایجاد می کند.

موقعیت ۲ :

کار برادر پروین دزدی است و بر خلاف قانون است، همچنین این کار خلاف دستورات دینی و حرام است چون صاحب مغازه راضی نیست. پروین باید برگردد و به مغازه دار بگوید تا با بسته شکلات را سر جایش بگذارد و یا پول بسته شکلات را حساب کند.

موقعیت ۳ :

فرهاد نباید پیشنهاد پسر عموهایش را قبول کند، همچنین او باید پسر عموهایش را نصیحت کند که خودشان هم از پل چوبی عبور نکنند زیرا ممکن

است اتفاق بدی بیفتد که به سلامتی آنها لطمه بزند و باعث نگرانی خانواده هایشان شود و برای خودش و دیگران مشکل و دردسر ایجاد کند.

جواب کاربرگه شماره ۴ مطالعات ششم

موقعیت ۱ :

برداشتن این کیف، خلاف دستورات دینی و قوانین است. همچنین بی توجهی به آن هم بر خلاف دستورات دینی است.  پس آن را بر می دارم و به یکی از مغازه های مورد اعتماد محله می سپارم و روی یک کاغذ می نویسیم: «این کیف دستی پیدا شده است، با گفتن مشخصات، آن را دریافت کنید.» و روی شیشه ی مغازه می زنیم تا اگر صاحب واقعی کیف از آنجا رد شد، با گفتن مشخصات کیفش، آن را تحویل بگیرد.

موقعیت ۲ :

امانتداری یکی از ویژگیهای پسندیده اخلاقی و دستورات دینی است. بنابراین به دوستم می گویم که این کتاب مال من نیست و من حق ندارم آن را بدون اجازه به تو بدهم. پس عجولانه تصمیم نمی گیرم و پس از مطرح کردن موضوع با آن دوستی که کتاب را از او امانت گرفته ام، تصمیم گیری می کنم.

موقعیت ۳ :

ما باید قدرت نه گفتن داشته باشیم. چون من پول کافی همراه ندارم و نیازی هم به لباس ندارم بنابراین به حرف آنها گوش نمی دهم. زیرا این کار برای خانواده دردسر ایجاد می کند. همچنین وقتی به لباس نیاز نداریم، خرید آن اسراف است و اسراف هم بر خلاف دستورات دینی است.

موقعیت ۴ :

پدر و مادرم به من گفته اند که بعد از تعطیلی مدرسه، مستقیما به خانه بروم پس این قانون خانه ی ماست و من هم به آن عمل کرده و از دوستم معذرت خواهی می کنم و همراه او نمی روم. ضمنا اگر بروم باعث نگرانی خانواده ام می شوم و برای آنها دردسر به وجود می آورم

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

5 از 1 رای

+ارسال دیدگاه