آپدیت

جواب ایستگاه فکر صفحه ۲۵ هدیه ششم

25

در این نوشته با جواب ایستگاه فکر صفحه ۲۵ هدیه ششم همراه شما هستیم.

جواب ایستگاه فکر صفحه ۲۵ هدیه ششم

image 38

در زمان حکومت بنی امیّه، اگر عاشورا و فداکاری خاندان پیامبر نبود، چه اتّفاقی برای اسلام می‌افتاد؟

پاسخ کوتاه: اگر خاندان پیامبر و فدا کاری‌های ایشان و واقعه‌ی عاشورا و جان فشانی‌های اباعبدالله (امام حسین (ع)) نبود افراد نا پاکی چون خاندان بنی امیه و فرد زشت کاری مثل یزید به دنبال دشمنی که با دین اسلام داشتند حتما اسلام را نابود می‌کردند.

اگر فداکاری امام حسین (ع) و خاندان پیامبر در واقعه عاشورا رخ نمی‌داد، چندین تأثیر مهم و مخرب بر آینده اسلام و جوامع مسلمان می‌توانست رخ دهد:

تحریف دین و تبدیل اسلام به نظام سلطنتی:
یکی از بزرگترین خطرات، تبدیل اسلام به ابزاری برای تثبیت قدرت سلطنتی و ظلم و ستم بود. حکومت بنی‌امیه به ویژه یزید، در صدد تغییر ماهیت حکومت اسلامی از یک نظام مبتنی بر عدالت و شریعت به یک نظام سلطنتی و استبدادی بود. اگر عاشورا رخ نمی‌داد، احتمالاً اسلام به مرور زمان به شدت از اصول اصلی خود منحرف می‌شد و به ابزاری در دست حاکمان ظالم تبدیل می‌شد.

نهادینه شدن فساد و ظلم در جامعه اسلامی:
قیام عاشورا با نشان دادن اوج مظلومیت و فداکاری برای حفظ دین، جلوی نهادینه شدن فساد و ظلم در جامعه اسلامی را گرفت. اگر امام حسین (ع) در برابر یزید و ظلم او قیام نمی‌کرد، ظلم و فساد به عنوان رویه‌ای معمول و پذیرفته شده در جامعه اسلامی جای می‌گرفت و ارزش‌های اصلی اسلامی همچون عدالت، اخلاق و شریعت به حاشیه رانده می‌شدند.

خاموشی صدای حق و مقاومت در برابر ظلم:
عاشورا صدای حق و ایستادگی در برابر ظلم را برای همیشه در تاریخ اسلام ماندگار کرد. اگر این قیام رخ نمی‌داد، روحیه مقاومت و مبارزه با ظلم ممکن بود به مرور زمان در بین مسلمانان کمرنگ شود و جامعه اسلامی به جایگاه تسلیم‌پذیری و عدم مقابله با ظلم و فساد برسد.

از بین رفتن الگوی الهی و انسانی برای قیام‌های آینده:
قیام عاشورا الگویی برای تمام قیام‌های بعدی علیه ظلم و ستم شد. اگر این واقعه رخ نمی‌داد، ممکن بود دیگر قیام‌های حق‌طلبانه و مبارزاتی که در طول تاریخ اسلام رخ داده‌اند، شکل نگیرند یا به اندازه کافی قدرت و انگیزه نداشته باشند.

خطر از بین رفتن وحدت و انسجام امت اسلامی:
اگر عاشورا و فداکاری امام حسین (ع) نبود، ممکن بود اختلافات داخلی بین مسلمانان شدیدتر شود و وحدت امت اسلامی از بین برود. عاشورا به عنوان نمادی از مقاومت در برابر ظلم و حمایت از حق، همواره به عنوان محوری برای وحدت و انسجام مسلمانان عمل کرده است.

خطر تضعیف ارزش‌های انسانی و اخلاقی:
عاشورا با فداکاری امام حسین (ع) و یارانش، ارزش‌های انسانی همچون صداقت، وفاداری، شجاعت، ایثار و مقاومت در برابر ظلم را به نمایش گذاشت. اگر این واقعه نبود، احتمالاً این ارزش‌ها در جامعه اسلامی به تدریج تضعیف می‌شدند و جای خود را به ارزش‌های نادرست و مادی می‌دادند.

همچنین ببینید: سوالات متن درس ۳ هدیه ششم

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

3 از 2 رای

+ارسال دیدگاه