جواب صفحه ۹۴ علوم ششم
در این نوشته با جواب صفحه ۹۴ علوم ششم همراه شما هستیم.
جواب صفحه ۹۴ علوم ششم
جمع آوری اطلاعات
با مراجعه به خانه ی بهداشت محلّه ی خود درباره ی بیماری وبا اطّلاعات جمع آوری کنید و به کلاس گزارش دهید.
وبا، یک عفونت در روده باریک است که از طریق آب ، و توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد می شود.
این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدف ها وارد بدن می شود.
– شناسایی باکتری وبا:
روبرت کخ، دانشمند آلمانی، کاشف بیماری وبا است. جان اسنو پزشک مخصوص ملکه انگلستان، ارتباط میان وبا و آشامیدن آب را در سال ۱۸۵۴ کشف کرد.
راه های انتقال بیماری وبا
– تماس مستقیم:
با مواد مدفوعی و استفراغ بیماران، این بیماری به ندرت از طریق دستهای آلوده ، تماس ملحفه و لوازم آلوده منتقل می شود.
– تماس غیر مستقیم:
از طریق آب آلوده به مدفوع انسان، منابع آب حفاظت نشده، غذای آلوده، سبزیجات و میوه های آلوده و یا شسته شده با آب آلوده، شیر آلوده و بستنی تهیه شده از منابع غیر مطمئن. بطور خلاصه نشانه های بیماری وبا عبارتند از :
۱- تشنگی زیاد.
۲- استفراغ بدون حالت تهوع.
۳- اسهال آبکی و پرفشار و بدون دل درد که بیمار نتواند آن را کنترل کند.
۴- گرفتن ماهیچه های پشت ساق پا.
۵- کم شدن ادرار
۶- ادرار با رنگ زرد.
– عوامل مربوط به میزبان:
الف) سن و جنس شیوع:
بیماری در هر دو جنس و در همه سنین دیده می شود. در مناطق بومی کودکان نسبت به بزرگترها بیشتر مبتلا می شوند. ولی در کودکان زیر ۲ سال به علت ایمنی اکتسابی از شیر مادر، کمتر از بچه های بزرگتر است.
ب) اسیدیته معده:
بیماریها یا داروهای کاهنده اسید معده ، ابتلا به بیماری وبا را افزایش می دهد.
پ) ایمنی زایی:
یک بار ابتلا به بیماری ، ایمنی طبیعی دائمی ایجاد می نماید.
افراد با گروه خونی O ، بیشترین ابتلا به بیماری وبا و افراد با گروه خونی AB کمترین خطر ابتلا را دارا هستند.
– مراحل درمان دارویی وبا:
در اولین مرحله درمان، فرد بیمار آب و الکترولیت ها را می نوشد.
در گام بعدی درمان، فرد بیمار آنتی بیوتیک مصرف می کند که مصرف آنتی بیوتیک هم به کاهش حجم مدفوع کمک می کند و هم مدت این بیماری را کوتاه کرده و همچنین سیکل انتقال را کوتاه و قطع می کند.
– راه های پیشگیری:
۱- چون بیماری بیشتر از طریق آب آلوده شیوع می یابد، سعی کنیم برای نوشیدن آب ، شستشوی ظروف ، خوردن سبزیجات از آب لوله کشی کلردار استفاده کنیم.
۲- آب را بجوشانیم و پس از سرد شدن مصرف کنیم.
۳- سبزیجات و میوه ها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنیم.
۴- از خوردن ماهی خام یا کم پخته که از آب آلوده گرفته شده، اجتناب کنیم.
۵- به دیگران توصیه کنیم از شنا کردن در استخرهای عمومی و از خوردن آبمیوه و ساندویچ یا هر غذایی که احتمال داده می شود آلوده باشد، جدا خودداری کنند.
– وبا در ایران:
وبا و طاعون یکی از مهمترین دلایل فوت زودرس افراد در عصر صفوی محسوب می شد. عدم توجه حکومت به سلامت و بهداشت مردم و کم توجهی عامه مردم به مسائل بهداشتی در شیوع این بیماری ها تأثیر فراوان داشته است.
در دوران قاجار و پیش از آن بارها و با در ایران شیوع پیدا کرد. در این دوران حکومت کار خاصی برای نجات جان مردم انجام نمی داد و تنها به مصون ماندن خود اکتفا می کردند.
در سال ۱۲۹۴ ه.ق، وبای سختی در گیلان پدیدار گشت و ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر را تلف کرد.
در سال ۱۳۰۷ ه.ق، وبا از کرمانشاهان وارد ایران شد.
در ایران از سال ۷۹ تا ۸۴ سالانه نزدیک به ۱۰۰ مورد بیماری وبا گزارش گردیده است.
گفت و گو
میکروب سرماخوردگی از چه راهی وارد بدن ما می شود؟
راه ورود میکروب سرما خوردگی به بدن، دهان یا بینی است امّا در این بین آلودگی دست ها هم نقش مهمّی دارند ویروس ها به دنبال سرفه، عطسه و یا حتّی حرف زدن در هوا پخش می شوند و از طریق تماس دست ها با اشیائی که آلوده به ویروس بوده اند نیز قابل انتقال می باشد. اگر دست های آلوده با چشم ها، دهان یا بینی تماس پیدا کند ویروس سرماخوردگی انتقال می یابد.
برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.
1 دیدگاه ها
بسیار جامع و مفید بود
ممنون