جواب فعالیت صفحه ۱۰۳ مطالعات نهم

در این نوشته با جواب فعالیت صفحه ۱۰۳ مطالعات نهم همراه شما هستیم.

جواب فعالیت صفحه ۱۰۳ مطالعات نهم

۶. جدولی با سه ستون رسم کنید، دلایل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نارضایتی مردم از حکومت شاه را به تفکیک در آن بنویسید.

سیاسی

۱) وابستگی سیاسی حکومت پهلوی به بیگانگان

۲) نفوذ و دخالت کشورهای خارجی به ویژه آمریکا در امور ایران

۳) استبداد و سرکوب توسط ساواک و مأموران نظامی

۴) اعدام، زندانی و تبعید بسیاری از مخالفان

 فرهنگی:

۱) حکومت پهلوی به فرهنگ و ارزشهای اسلامی توجهی نداشت.

۲) برنامه های رادیو و تلویزیون و سینما در جهت تضعیف فرهنگ اسلامی بود.

۳) روزنامه ها  آزادی وحق انتقاد از شاه و مقامهای حکومتی نداشتند.

 اجتماعی:

۱) روزنامه ها آزادی وحق  انتقاد از شاه و مقامهای حکومتی نداشتند.

۲) رژیم پهلوی حقوق ملت واصول قانون اساسی مشروطه را نادیده میگرفت.

۳) نمایندگان مجلس شورای ملی و هیئت وزیران مطیع شاه بودندوهیچ استقلالی نداشتند.

 اقتصادی:

۱) حیف و میل و غارت ثروت و سرمایه های ملی کشور توسط خاندان پهلوی و مقامهای حکومتی.

۲) فقر و محرومیت گسترده دراکثر روستاها و شهرهای کوچک.

۷. با توجه به آنچه در کتاب « آمادگی دفاعی » خوانده اید دربارهٔ زندگی یکی از شخصیت هایی که با حکومت پهلوی مبارزه نمود، تحقیق کنید و اهداف وی را در کلاس توضیح دهید.

شهید آیت الله سید محمد حسین بهشتی

سید محمد حسین بهشتی دوم آبان ماه ۱۳۰۷ در محله‌ی لُنبان اصفهان و در خانواده‌ای روحانی متولد شد. تحصیلات خود را در زادگاهش آغاز کرد، اما به شوق فراگیری علوم دینی، دبیرستان را نیمه تمام رها کرد و به مدرسه‌ی علمیه صدر اصفهان رفت و همزمان زبان انگلیسی را نیز آموخت. سپس به قم رفت و درس خود را نزد اساتیدی چون آیت الله بروجردی و حضرت امام خمینی (ره) ادامه داد و همزمان دیپلم متوسطه را نیز گرفت و در دانشکده‌ی علوم معقول و منقول دانشگاه تهران پذیرفته شد. وی در سال ۱۳۳۰ گرفت و برای تحصیل و تدریس به قم بازگشت. او به عنوان دبیر زبان انگلیسی در دبیرستان حکیم نظامی قم مشغول به کار شد و همزمان به عنوان شاگرد در کلاس‌های علامه‌‌طباطبایی شرکت کرد. دکتر بهشتی به منظور ایجاد مرکزی فرهنگی برای ترویج افکار اسلامی به همراهی آیت‌الله مطهری و چند تن دیگر، دبیرستان دین و دانش را تاسیس کرد که اداره‌ی آن تا سال ۱۳۴۲ به طور مستقیم برعهده‌ی خود وی بود.
در سال 1342 به پیشنهاد شورای مرکزی، امام خمینی یک گروه چهار نفری را به عنوان شورای سیاسی و فقهی تعیین کردند که عبارت بودند از : دکتر بهشتی، استاد مطهری، انواری و مولایی.
با هجرت امام (ره) به پاریس، دکتر بهشتی نیز به آنجا رفت و از سوی رهبر انقلاب برای عضویت در هسته‌ی مرکزی شورای انقلاب به همراهی آیت‌الله مطهری، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله موسوی اردبیلی و دکتر باهنر انتخاب شد.
چندی بعد، آیت‌الله مهدوی کنی، مهندس بازرگان، دکتر سحابی و آیت الله خامنه‌ای نیز به این شورا پیوستند. پس از پیروزی انقلاب او به عضویت مجلس خبرگان انتخاب شد و نقش مهمی در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایفا کرد. بعدها با رسمیت یافتن حزب جمهوری اسلامی دبیر کلی آن را برعهده گرفت و در اسفندماه ۱۳۵۸ به ریاست دیوان عالی کشور منصوب شد و تا پایان عمر این سمت را بر عهده داشت. سرانجام در هفتم تیرماه ۱۳۶۰ در انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی به دست منافقین به همراه هفتاد و دو نفر از یاران خود به شهادت رسید.

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

0 از 0 رای

+ارسال دیدگاه