در این نوشته با جواب فعالیت صفحه 118 مطالعات هشتم همراه شما هستیم.

جواب فعالیت صفحه 118 مطالعات هشتم

 -حدس بزنید، تصاویر (2) و (4) کدام جاذبه های گردشگری آسیا هستند. درباره این بناها اطلاعاتی به دست بیاورید.

image 113

تاریخی وفرهنگی .

تصویر2 : تاج محل در آگره هند از جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و معماری آسیاست. تاج ‌محل از پرآوازه ‌ترین بناهای جهان و آرامگاه زیبا و باشکوهی است که در نزدیکی شهر آگره و در 200 کیلومتری جنوب دهلی نو پایتخت هند واقع شده ‌است و یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیا به‌ شمار می‌رود. همانطور که مشخص است، نام این بنا، ایرانی است. این ساختمان بر پایه مخلوطی از معماری ایرانی، هندی و اسلامی بنا شده‌ است. تاج محل، مجموعه آرامگاهی در هند، در قرن یازدهم به فرمان شاه جهان، پنجمین پادشاه گورکانی هند، آرامگاهی برای همسرش ارجمند بانو (ممتاز محل) در شهر آگره / اگرا ساخته شد.

تصویر4: (دیوارچین)

این دیوار بزرگ را برای حفاظت چین در مقابل مهاجمان مغول ساختند. تقریباً در سال ۰۰۳قبل از میلاد، چین را به ایالت کوچکی تقسیم کردند.

پادشاه شی هوانگ تی قسمته ای مختلف چین را با هم متحد ساخت. در شمال این امپراطوری مغولها زندگی می کردند. از ترس اینکه مبادا آنها در هر زمان به چین حمله ور شوند، پادشاه برای حفاظت کشور در مقابل خطر دستور داد تا دیوار بزرگ چین را بنا کنند؛ بنابرایندیواری ساختند که از شای کوان در خلیج پوای شروع شده و به چایکومان در کانسو می رسید.

سربازان گشتی از طریق جادهای که در امتداد دیوار بود علامت هایی را به سرعت ارسال میکردند. در این زمان طول دیوار چین به 2220 کیلومتر میرسید. در سلسله هان پس از سلسله چین طول دیوار به ۱۲ هزار کیلومتر رسید. در تاریخ دو هزار و اندی ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند. تا اینکه طول دیوار به ۰۲هزار کیلومتر رسید. این میزان معادل گردش به دور کره زمین است.

دیواری که امروزه قابل مشاهده است، دیوار متعلق به سلسله مینگ ( ۱۳۰۰ – ۱۶۳۱میلادی) است از غرب به دروازه «جایو گوان» در استان گانسو چین و از شرق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین منتهی می شود و درمیان آن ۹استان، شهر و ناحیه خود مختار به طول ۱۶۲۲کیلومتر وجود دارد و مردم آنرا دیوار طولانی می نامند. دیوار چین به عنوان پروژه تدافعی بر روی کوهها ساخته میشد از بیابانها مراتع و لجنزارها عبور میکرد. کارگران طبق عوارض زمینی، ساختار متفاوتی برای ایجاد دیوار در نظر گرفتند که درایت و عقل نیاکان چین را نشان میدهد. دیوار بر مسیر کوههای پر فراز و نشیب امتداد یافتهاست. در بیرون دیوار پرتگاههای بلند دیده میشود. در واقع کوه و دیوار به یکدیگر پیوند خوردهاند؛ لذا دشمن به هیچ وجه قادر به نفوذ به این دیوار نبود.

دیوار چین معمولاً با آجرهای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط ان خاک و خرده سنگ ریخته شده و ارتفاع ان ۱۲متر است. طرف درونی دیوار، نرده سنگی و در وجود دارد که به آسانی حرکت میکند. در فاصله معیینی سکوی دیواری و یا برج آتش برای خبررسانی ساخته شده است. سکوی دیواری برای ذخیره سلاحها و غلات و استراحت سربازان است و در جنگ مخفیگاه بوده است. هنگامی که دشمن دست به حمله میزد برج های آتش روشن میکردند و سراسر کشور از حمله آگاه میشدند. اکنون مقاومت دیوار چین به عنوان یک مانع نظامی از بین رفتهاست. اما زیبایی معماری مخصوص آن دیدنی است. زیبایی دیوار چین پر ابهت، و باعظمت است. از دور دیواری بلند و پر پیچ و خم بر روی کوهها همانند اژدهایی در حال حرکت به چشم میخورد و صحنه ای شکوهمند ایجاد شدهاست. از نزدیک، دروازههای پر ابهت، دیوارها، سکوهای دیواری، برج های دیده بانی، برج های آتش هماهنگ با عوارض زمینی آکنده از دلربایی هنری است. دیوار چین دارای اهمیت تاریخی وفرهنگی و ارزش دیدنی است. چینی ها میگویند «کسی که به دیوار چین صعود نکرده باشد، قهرمان نیست.»

۴- یکی از جلوه های دوستی و روابط بین کشورها در آسیا، بازیهای آسیایی است که هر چهار سال یک بار در یک کشور برگزار می شود. درباره این بازیها چه می دانید؟ آخرین بازی آسیایی در چه سالی و در کجا برگزار شد؟ بازی بعدی در کجا برگزار خواهد شد؟

بازی های آسیایی:

بازی های آسیایی که آسیاد هم خوانده می شود، رویدادی چند ورزشی است که هر ۴سال یکبار ورزشکاران کشورهای مختلف سراسر قاره آسیا برگزار میشود. در هر رشته نشانهای طلا برای مقام اول، نقره برای مقام دوم و برنز برای مقام سوم توزیع میشود. نخستین دوره این بازیها در سال 1950میلادی برگزار شد.

دومین دوره بازیهای آسیایی به فاصله ۳سال از دور اول اجرا شد؛ اما بعد از آن دوره، بازه زمانی ۴ساله تا به امروز رعایت شده است. تا سال ۱۱۰۰در مجموع ۳۸۸۱مدال طلا، ۳۸۸۱مدال نقره و ۴۹۴۸مدال برنز در میان ورزشکاران حاضر توزیع شده است.

 تاریخچه بازی های اسیایی:

 سال، دوره، میزبان، تاریخ، شرکت کننده ها، ورزشکاران رشته ورزشی :

۶ ۴۸۵ ۱۱ ۱۱–۴ دهلی نو ,هند مارس1 ۱۵۹۱

2 ۱۵۹۴مانیل ,فیلیپین می ۸ ۵۷۹ ۱۵ ۵–۱

۱۱ ۱٬۸۸۹ ۱۶ ۱ –ژون۸۸ توکیو ,ژاپن می3 ۱۵۹۸

4 ۱۵۶۸جاکارتا ,اندونزی آگوست–۸۴سپتامبر ۱۱ ۱٬۴۶۹ ۱۸ ۴

5 ۱۵۶۶بانکوک ,تایلند دسامبر ۱۴ ۱٬۵۴۹ ۱۶ ۸۹–۵

6 ۱۵۷۹بانکوک ,تایلند آگوست–۸۴سپتامبر ۱۱ ۸٬۴۹۹ ۱۶ ۴

7 ۱۵۷۴تهران ,ایران سپتامبر ۱۶ ۱٬۹۱۹ ۱۵ ۱۶–۱

8 ۱۵۷۸بانکوک ,تایلند دسامبر ۱۵ ۱٬۸۴۸ ۱۵ ۸۹–۵

9 ۱۵۸۸دهلی نو ,هند نوامبر –۱۵دسامبر ۸۱ ۱٬۴۱۱ ۸۱ ۴

10 ۱۵۸۶سئول ,کره جنوبی سپتامبر –۸۹اکتبر ۸۹ ۴٬۸۱۵ ۸۸ ۹

11 ۱۵۵۹پکن ,چین سپتامبر –۸۸اکتبر ۸۵ ۶٬۱۸۸ ۱۶ ۷

۱۴ ۶٬۸۸۸ ۴۸ ۱۶–۸ هیروشیما ,ژاپن اکتبر12 ۱۵۵۴

13 ۱۵۵۸بانکوک ,تایلند