آپدیت

سوالات متن درس ۱ علوم هشتم ✨با جواب

1 1

در این نوشته با سوالات متن درس ۱ علوم هشتم همراه شما هستیم.

سوالات درس ۱ علوم هشتم

۱ – انواع مخلوط ها را بیان کنید.

پاسخ: دو نوع مخلوط داریم مخلوط همگن و ناهمگن.

۲ – مخلوط همگن را تعریف کنید

پاسخ: در برخی مخلوط ها ذره های مواد تشکیل دهنده مخلوط به طور یکنواخت در هم پراکنده اند این نوع مخلوط ها را مخلوط همگن گویند

۳ – مخلوط ناهمگن را تعریف کنید

پاسخ: مواد تشکیل دهنده مخلوط به طور یکنواخت در هم پراکنده نیستند

۴ – اجزای تشکیل دهنده محلول چیست

پاسخ: حلال و حل شونده

۵ – حلال چیست مثال بزنید

پاسخ: ماده ای است که معمولا جز بیشتری از محلول را تشکیل می دهد و حل شونده را در خود حل می کند. مثال: در محلول آب نمک، نمک حل شونده و آب حلال است

۶ – دما چه تاثیری بر حل شدن مواد می گذارد؟ مثال بزنید.

پاسخ: مقدار حل شدن برخی مواد، مانند نمک در آب با دما افزایش می یابد. در حالی که مقدار حل شدن برخی مواد در آب، مانند گاز اکسیژن، با افزایش دما کاهش می یابد.

۷ – دو کاربرد دستگاه سانترفیوژ در صنعت را نام ببرید

پاسخ: برای جداسازی چربی از شیر- جداسازی پلاسما از سلول های خونی

۸ – مواد به چند دسته تقسیم می شوند

پاسخ: ماده به دو دسته خالص و مخلوط تقسیم می شود

۹ – چند نمونه از مواد مخلوط را نام ببرید

پاسخ: شربت آبلیمو – سالاد – خاک باغچه – آب نمک – هوا – آجیل

۱۰ – مواد زیر را به دو دسته ی خالص و ناخالص دسته بندی کنید:

خاک، شربت، آبلیمو، آهن، نمک، سالاد، آلومینیم، عدس، پلو، طلا، نمک در آب دریا، آجیل، آب مقطر، شکر، گاز دی اکسید و دوغ

پاسخ:

خالص: آهن – آلومینیوم – طلا – آب مقطر – شکر – کربن دی اکسید – نمک

ناخالص: شربت آبلیمو – نمک در آب دریا – آجیل – عدس پلو – سالاد – خاک – دوغ

۱۱ – آب نمک ماده ای مخلوط است یا خالص

پاسخ: مخلوط زیرا از دو جزء ساخته شده است یکی آب و دیگری نمک است و مواد خواص خود را حفظ کرده اند هنگامی که این مخلوط را می چشیم مزه آن شور است خاصیت شوری مربوط به نمک است یعنی نمک خاصیت شوری خود را در مخلوط نیز حفظ کرده است و از طرف دیگر اگر مقداری آب نمک را روی زمین بریزیم جاری می شود جاری شدن از ویژگی های آب است

۱۲ – عنصر چیست

پاسخ: ماده ای که از یک (نوع) اتم ساخته شده باشد مثل یک قطعه ی مسی که تنها از مس ساخته شده است

۱۳ – یک قطعه فلز مس از چه چیزی ساخته شده است

پاسخ: از اتم های مس

۱۴ – ترکیب چیست

پاسخ: ماده ای که مولکول های آن از اتصال اتم های مختلف ساخته شده باشد مثل آب که مولکول آن از اتصال اتم هیدروژن و هم اکسیژن درست شده است

۱۵ – عنصرها و ترکیب ها مواد (خالص / ناخالص) هستند

پاسخ: خالص

۱۶ – مخلوط ها به چند حالت وجود دارند

پاسخ: مخلوط ها به حالت جامد مایع و گاز هستند مخلوط براده آهن و گوگرد جامد است. آب لیمو مخلوطی مایع و هوا مخلوطی گازی شکل است

۱۷ – از ویژگی های مهم مخلوط چیست

پاسخ: اجزای تشکیل دهنده مخلوط خواص اولیه خود را حفظ می کنند یعنی خواص مواد قبل از آمیخته شدن با یکدیگر و بعد از آن تغییر نمی کند

۱۸ – انواع مخلوط را نام ببرید

پاسخ: مخلوط های ناهمگن (غیر یکنواخت) – مخلوط های همگن یکنواخت یا محلول

۱۹ – چرا مخلوط آب نمک یک مخلوط همگن است

پاسخ: زیرا اجزای مخلوط یعنی نمک و آب به طور یکنواخت در هم پراکنده اند اجزای مخلوط را نمی توان به راحتی از هم تشخیص داد و از هم جدا کرد

۲۰ – هوا چه نوع مخلوطی است

پاسخ: همگن، زیرا گازهای سازنده هوا به طور یکنواخت در هم پراکنده اند اجزای مخلوط را نمی توان به راحتی از هم تشخیص داد و از هم جدا کرد

۲۱ – محلول چیست

پاسخ: محلول یک مخلوط همگن است و از دو جزء تشکیل میشود حلال و حل شونده در محلولها ماده حل شده خود به خود از حلال جدا نمی شود. کات کبود در آب نمونه ای از یک مخلوط است

۲۲ – مخلوط ناهمگن به چه مخلوط هایی می گویند

پاسخ: نا همگن به مخلوطی که اجزاء آن به طور غیریکنواخت پخش شده اند و در بیشتر موارد اجزای مخلوط قابل تشخیص هستند این مخلوط ها کدر هستند مانند؛ خاک – آجیل – انواع سالاد – دوغ – لقمه – خاک در آب – شربت خاک شیر – شربت آموکسی سیلین

۲۳ – ویژگی مهم مخلوط های ناهمگن چیست

پاسخ: قابل تشخیص بودن اجزای مخلوط– پخش غیریکنواخت است

۲۴ – میزان حل شدن مواد مختلف در آب به چه عواملی بستگی دارد

پاسخ: دمای آب – نوع حل شونده – فشار برای گازها

۲۵ – آیا دما بر میزان حل شدن مواد تاثیر دارد

پاسخ: بله در بیشتر موارد در اثر گرم شدن حل شونده بیشتری در حلال حل می شود.

تذکر: حل شدن نیترات پتاسیم در آب گرما گیر است و افزایش دما حلالیت را زیاد می کند افزایش دما در واکنش های گرماگیر حلالیت را زیاد می کند و در واکنش های گرماده حلالیت در اثر دما کم می شود

۲۶ – اثر دما بر میزان حل شدن نمک خوراکی (سدیم کلرید) در آب را بیان کنید

پاسخ: با افزایش دما میزان انحلال پذیری نمک در آب تغییر چندانی نمی کند

۲۷ – مقدار حل شدن برخی مواد مانند گاز اکسیژن در آب با افزایش دما ……… می یابد

پاسخ: کاهش

۲۸ – ماهی ها در آب های سرد اکسیژن بیشتری در اختیار دارند یا در آب های گرم؟ چرا

پاسخ: در آب های سرد زیرا میزان حل شدن گاز در آب سرد بیشتر از آب های گرم است

۲۹ – گاز درون نوشابه چیست؟

پاسخ: کربن دی اکسید

۳۰ – چرا به هنگام باز کردن در بطری نوشابه حجم زیادی گاز همراه با مقداری نوشابه از بطری بیرون می آید؟

پاسخ: زیرا گاز کربن دی اکسید که تحت فشار زیاد در نوشابه حل شده است با باز شدن در پوش بطری و برداشته شدن فشار به سرعت از محلول خارج می شود

۳۱ – روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند

پاسخ: مانع تنگ شدن شریان ها می شود

به کندی فاسد می شود

چربی بد را کاهش می دهد

۳۲ – از وسایل زیر در چه مواردی استفاده می شود؟

: ۱) خرمن کوب

۲) قیف جدا کننده یا دکانتور

۳) کاغذ صافی

۴) سانتریفوژ

۵) دستگاه تقطیر

۶) دستگاه تصفیه آب

۷) دستگاه دیالیز

۸) تبلور

پاسخ:

۱) خرمن کوب: نوعی صاف کردن اجزاء سبک مثل کاه را از دانه جدا می کند بر اساس سبکی و سنگینی و اندازه ذرات.

۲) قیف جدا کننده یا دکانتور: برای جداسازی دو مخلوط مایع مخلوط نشدنی، مثل آب و روغن و آب و نفت که دو لایه ی جدا از هم ایجاد می کنند.

۳) کاغذ صافی: دارای سوراخ های ریزی است که مواد جامد در مایع را بر اساس اندازه از هم جدا می کند؛ مانند جداسازی گوگرد از آب، گل و شن از آب.

۴) سانتریفوژ: دستگاهی که با سرعت زیاد می چرخد، مواد مخلوط را بر اساس سبکی و سنگینی با نیروی گریز از مرکز کار می کند جداسازی خامه از شیر جداسازی سلول های خونی از پلاسما.

۵) دستگاه تقطیر: بر اساس تبخیر و میعان دو مایع مخلوط شدنی مثل آب و الکل.

۶) دستگاه تصفیه آب: بر اساس داشتن صافی های مختلف و رزین های مخصوص مواد و ذرات داخل آب را می گیرد.

۷) دستگاه دیالیز: دارای صافی هایی از جنس غشاء سلول های صفاق هستند که مواد لازم را از خون گرفته و از بدن خارج می کند.

۸) تبلور: برای جداسازی نمک ها از آب با تبخیر آب و با استفاده از میزان حلالیت ماده می توان مواد را از هم جدا کرد.

۳۳ – مخلوطی از ماسه و نمک در اختیار دارید آزمایشی برای جداسازی آنها از یکدیگر پیشنهاد کنید

پاسخ: در مخلوط ماسه نمک مقداری آب ریخته بعد آن را از کاغذ صافی عبور می دهیم؛ ماسه روی کاغذ صافی باقی می ماند. اگر آب نمک را حرارت دهیم آب بخار شده و نمک در ته آن باقی می ماند

۳۴ – …………….. سبب تبدیل انگور به سرکه می شود.

پاسخ: استوباکتری ها

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

0 از 0 رای

+ارسال دیدگاه