سوالات متن درس ۲ علوم سوم ⚡️ با جواب

در این نوشته با سوالات متن درس ۲ علوم سوم با جواب همراه شما هستیم.

سوالات متن درس دوم علوم سوم

سری اول

۱- در یک روز چند وعده غذا مصرف می کنیم؟

سه وعده. صبحانه- ناهار- شام.


۲-مهم ترین وعده ی غذایی کدام است؟ چرا ؟

صبحانه – زیرا پس از آن به مدّت طولانی غذا نمی خوریم و از طرفی برای انجام کارهای روزانه نیز به انرژی زیادی نیاز زیادی نیاز داریم.

۳-خوراکی هایی که در طول روز استفاده می کنیم به چند گروه تقسیم می شوند؟ برای هر کدام چند مثال بزنید.

به چهار گروه تقسیم می شوند. گروه اوّل :نان ، برنج ، ماکارانی ،سیب زمینی ،آرد ،ذرّت.

گروه دوّم :انواع میوه ها و سبزی ها مثل: انگور ، خرما.

گروه سوّم:گوشت قرمز،ماهی،تخم مرغ،حبوبات،لبنیّات.

گروه چهارم:انواع چربی ها ،کره و روغن های مختلف ، دانه های چرب.


۴-استفاده زیاد از ———– و ————به بدن آسیب می رساند . (شکر و نمک)

۵-مواد نگهدارنده چه نقشی دارند ؟

موادِّ نگهدارنده باعث ماندگاری بیش تر موادّ غذایی می شوند و از فاسد شدن آنها جلوگیری می کنند.

۶- چند نمونه از خوراکی هایی که مواد نگهدارنده دارند را نام ببرید .

در آبمیوه ها،کنسروها و شیرهای مدّت دار از موادّ نگهدارنده استفاده می شود.

۷-گروه گوشت،مرغ و ماهی،تخم مرغ،حبوبات و لبنیات چه نیازهایی از بدن ما را برآورده می کنند؟
این غذاها موادّ لازم را به بدن ما می رسانند و به رشد بدن کمک می کنند.

۸-چند مورد از چربی های خوب را نام ببرید .

روغن دانه های ذرّت و آفتاب گردان و روغن میوه ی زیتون.

۹- برای محکم کردن دندان ها باید———– مصرف کرد. (لبنیّات)


۱۰- در هنگام خرید مواد غذایی باید به ———–آن ها توجه کرد. (تاریخ مصرف)


۱۱-برای ناهار از کدام گروه مواد غذایی می توان استفاده کرد ؟

از چها گروه غذایی برای وعده ی ناهار می توان استفاده کرد.

۱۲-برای شام باید از غذاهای ————- استفاده کرد. (کم حجم و ساده)


۱۳- چند مورد موادخوراکی که از نظر بهداشتی برای بدن مناسب نیست را نام ببرید .
پفک – چیپس –لواشک.

سری دوم

۱-برای انجام دادن چه کارهایی به غذای سالم و مناسب نیاز داریم ؟
برای حرکت ، تنفس ، صحبت ، فکر کردن ، نوشتن و انجام همه ی کارهای روزمره ی خود به غذای سالم نیاز داریم .


۲-خوردن ………………………………… موجب بیماری فشار خون می شود .

نمک اضافی
۳- خوردن ……………………………….. موجب زیاد شدن وزن و بیماری قند خون می شود .

شیرینی اضافی
۴-طبقه بندی مواد غذایی را نام ببرید .


۱) پروتیین ها – ۲ )ویتامین ها – ۳ ) چربی ها – ۴ )نان و غلات


۵- برای هر گروه از مواد غذایی چند مثال بزنید .
گروه نان و غلات : ماکارونی – آرد – برنج – نان – سیب زمینی – ذرت
گروه پروتیین ها: گوشت قرمز – ماهی – مرغ – تخم مرغ – حبوبات – لبنیات
گروه ویتامین ها : انواع سبزی ها مانند تره – جعفری – کاهو-انواع میوه مانند پرتقال و سیب
گروه چربی ها : روغن –کره – دانه های روغنی مانند آفتابگردان و زیتون


۶-نقش نان و غلات در بدن چیست ؟
این غذاها به بدن انرژی می دهند و ویتامین ها و مواد لازم را به بدن می رسانند .


۷-نقش ویتامین ها در بدن چیست ؟
این گروه برای سلامتی و درست کار کردن اعضای بدن لازم اند .


۸- نقش پروتیین ها در بدن چیست ؟
این گروه باعث رشد بدن ما می شوند .


۹- نقش چربی ها در بدن چیست ؟
این گروه انرژی بدن را تامین می کنند .
خوردن زیاد این مواد برای بدن زیان دارد .
خوراکی ها


۱۰- نقش مواد نگهدارنده در برخی از خوراکی ها چیست؟
این مواد از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری کرده و مدت نگه داری غذاها را طولانی می کنند .


۱۱- چند روش نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی را نام ببرید ؟
اضافه کردن نمک – اضافه کردن شکر – نگهداری مواد با سرکه


۱۲-برای سالم ماندن مواد غذایی باید چه کرد ؟
باید آنها را در شرایط مناسب نگهداری کرد مانند جاهای سرد و خشک


۱۳- هنگام خرید مواد غذایی باید به چه چیزی توجه کنیم ؟

به تاریخ مصرف آنها


۱۴- چهار خوراکی غیر بهداشتی را نام ببرید ؟
پفک – چیپس – لواشک – نوشابه


۱۵- نام دو ماده غذایی که مواد نگهدارنده دارند را نام ببرید ؟
تن ماهی و شیر پاکتی


۱۶- آش رشته یکی از غذاهای ایرانی است . برای پختن این غذا از کدام گروه های مواد غذایی استفاده می شود ؟
حبوبات ) لوبیا – نخود – عدس ( ، سبزی ، رشته ، کشک و روغن

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

0 از 0 رای

+ارسال دیدگاه