جواب پرسش صفحه ۱۰۹ فیزیک دهم
در این نوشته با جواب پرسش صفحه ۱۰۹ فیزیک دهم رشته تجربی و ریاضی همراه شما هستیم.
جواب پرسش صفحه ۱۰۹ فیزیک دهم
الف) چرا غذا در دیگ زودپز، زودتر پخته می شود؟
این مثالی از افزایش نقطه جوش آب با افزایش فشار وارد بر سطح آزاد مایع است. در درون دیگ زودپز، با افزایش بخار آب بر روی سطح مایع درون دیگ، نقطه جوش افزایش می یابد و در نتیجه مواد درون زودپز در دمای بالاتر و سریع تر پخته می شود.
ب) دلیل دیرتر پخته شدن تخم مرغ در ارتفاعات چیست؟ کوهنوردان برای رفع این مشکل چه کاری انجام می دهند؟
در ارتفاعات، فشار هوا پایین تر است و بنابراین نقطه جوش پایین می آید. مثلا در قله دماوند نقطه جوش آب حدود ۸۰ در جه سانتیگراد و در قله اورست نقطه جوش آب در حدود ۷۲ درجه سانتیگراد است. البته این دما برای پختن تخم مرغ که به دمای ۷۰ درجه سانتیگرادی نیاز دارد کافی است ولی زمان پختن را طولانی می کند. معمولا گفته می شود کوهنوردان از نمک استفاده می کنند، ولی خوب است بدانید که افزودن ۲۰۰ گرم نمک (حدود یک لیوان) در یک لیتر آب حداکثر ۲ درجه سانتیگراد بر نقطه جوش آب می افزاید.
برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.
2 دیدگاه ها
عالی
گاد بود