جواب گفت و گو کنید صفحه ۱۰۲ علوم دوم

در این نوشته با جواب گفت و گو کنید صفحه ۱۰۲ علوم دوم همراه شما هستیم.

جواب گفت و گو کنید صفحه ۱۰۲ علوم دوم

دو روش از روش های پخت نان را با هم مقایسه کنید.

۱- نان سنگگ: آرد و نمک و آب را به صورت خمیر درآورده و برای نیم ساعت خوب هم می‌زنند و نیم ساعت می‌گذارند بماند تا عمل تخمیر انجام گیرد. سپس خمیر ترش یا خمیری که از روز قبل مانده(خمیر ورآمده) که به مدت ۷ الی ۸ ساعت مانده است، به آن اضافه می‌کنیم و نیم ساعت با دست هم خواهیم زد. سپس خمیر را به تغار بزرگ منتقل کرده و به مدت یک الی دو ساعت با توجه به فصل و درجه حرارت به حال خود می‌گذارند تا عمل تخمیر کامل شود. سپس خمیر را به صورت گلوله‌های ۵۰۰ گرمی درآورده و روی تخته مخصوص آن را مسطح کرده و به شکل نان سنگگ درآورده و در تنور روی ریگ‌های گرم قرار می‌دهند. مدت زمان پخت ۴ الی ۵ دقیقه و وزن هر نان سنگگ در حدود ۴۰۰ گرم است. البته در زمان‌های بالا با توجه به دمای هوا تغییراتی پیدا می‌شود.

۲- نان تافتون: مواد لازم برای پخت این نان شامل آرد کامل، آرد ستاره و مایه صنعتی یا خمیر ترش و مقداری در حدود ۲۰۰ گرم شیره خرما در هر ۱۰ کیلوگرم آرد و افزودنی‌های مجاز است. خمیر را پس از همزدن با دست یا همزن به صورت چانه‌های ۴۲۰ الی ۵۰۰ گرمی درآورده و ضمن پهن و یکنواخت کردن خمیر توسط وردنه با دنده‌های مخصوص فلزی سوراخ سوراخ نموده و به کمک همان بالشتک به دیوار تنور چسبانده می‌شود.

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

0 از 0 رای

+ارسال دیدگاه