جواب صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه دهم
در این نوشته با جواب صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه دهم همراه شما هستیم.
جواب صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه دهم
۱) چه عواملی بر نقطه ذوب یخ و جوش آب، مؤثر است؟
عواملی مانند فشار و ناخالصی که در مورد نقطه ذوب یخ افزایش فشار نقطه ذوب یخ را بالا می برد و ناخالصی آن را پایین می آورد.و در مورد آب، افزایش فشار نقطه جوش را بالا می برد و ناخالصی هم آن را بالا می برد به مثلاً اضافه نمودن نمک به آب و یا اتیلن گلیکول در ضد یخ ها باعث افزایش دمای جوش آب و پایین رفتن دمای انجماد آن می شود.
۲) به کمک دماسنجی که دو مقیاس دمایی (سلسیوس و فارنهایت) دارد، دمای آزمایشگاه را اندازه بگیرید و آنها را با هم مقایسه کنید.
در کتاب فیزیک ۱پایه دهم مقیاس های سیلسیوس، فارنهایت و کلوین معرفی شده و رابطه بین آن ها هم
آورده شده است. قسمتی از صفحه ۹۷ این کتاب
۳) گستره یا حدود اندازه گیری دماسنج به چه عواملی بستگی دارد؟
گستره دماسنجی یک دماسنج توسط چند عامل محدود می شود یکی از مهمترین آن ها کمیت دماسنجی است مثلا اگر کمیت دماسنجی ما انبساط و انقباض یک مایع مانند جیوه و یا الکل باشد. دمای جوش و دمای انجماد این مایع ها می تواند این گستره را محدود کند. البته باید توجه داشت که هر دماسنجی را برای اندازه گیری گستره ای از دما می سازند و این گستره اگر دماسنج درجه بندی باشد روی آن معلوم است و اگر دیجیتال باشد هم روی آن نوشته شده است با دقت کرد که اگر از دماسنجی خارج از این گستره استفاده نمود.
برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.