آپدیت

جواب صفحه ۴۷ دین و زندگی دهم ❇️ اندیشه و تحقیق و پیشنهاد

47

در این نوشته با جواب صفحه ۴۷ دین و زندگی دهم همراه شما هستیم.

جواب اندیشه و تحقیق صفحه ۴۷ دینی دهم

۱) چرا برخی از افراد با اینکه می گویند آخرت را قبول دارند، در زندگی خود به گونه ای عمل می کنند که گویی آخرتی در پیش نیست؟

این قبول داشتن به ایمان و باور قلبی تبدیل نشده‌ است، این افراد به دلیل فرو رفتن در هوس‌ها، دنیا را معبود و هدف خود قرار می‌دهند و از یاد آخرت غافل می‌شوند و از این‌رو، زندگی و رفتار آنان به گونه‌ای است که تفاوتی با منکران ندارند.

۲) آیا توجه به آخرت، لزوما بی توجهی به دنیا و عقب ماندگی را در پی دارد؟

خیر. نه تنها سبب عقب‌ماندگی نیست بلکه موجب تصحیح زندگی و در پیش گرفتن اخلاق الهی است. انسان از مادیات برای رسیدن به کمال استفاده می‌کند و خود را برای آخرت مهیا می‌سازد اما دل بستن به دنیا ارتباط معنوی با خدا را قطع می‌کند.

۳) چرا منکرین معاد، مرگ را باعث نابودی آدمی می دانند؟ شما چه پاسخی به آنها می دهید؟

نظر این گروه شاید بدین صورت باشد که بگویند آنچه خداوند از قول منکران معاد گفته است مربوط به دوران قدیم و زمان جاهلیت انسان بوده است امروز با گذشت صدها سال و با پیشرفت معارف و علوم عقلی بشر استدلالات قوی‌تری از آنچه در آن روزگار بوده است مطرح و به میدان آمده است که با بیانات ساده و قدیمی قرآن نمی‌توان به آن‌ها پاسخ داد و باید فکری برای آن کرد. نتایجی که از این شبهه استخراج می‌شود پذیرش انکار معاد و جاهلانه بودن دلایل خداوند در این باب و مربوط به گذشته بودن قرآن و معارف قرآنی و بی‌نتیجه بودن تلاش موحدان برای اثبات آخرت می‌باشد.

اما در پاسخ به این نظریه باید گفت که قرآن‌کریم‌ کتاب تمام بشریت است لذا تمام افکار بشری را به صورت‌های گوناگون مطرح و نقد نموده است از آنجا که مخاطب قرآن تمام بشریت است و سطوح فهم همه نیز یکسان نیست خداوند مسائل را طوری بیان کرده است که اولاً سوال به صورت کامل مطرح شده باشد و کسی نتواند بگوید منظور ما و اعتقاد ما چنین نیست ثانیاً همه در هر سطحی که باشند به راحتی سؤال را دریافته و پاسخ تام و کاملی نیز برای آن دریافت کرده باشند. در واقع باید گفت خداوند در پاسخ‌گویی به مخالفان و منتقدانش هم عمق شبهه را بیان کرده و هم واهی بودن آن را به نمایش گذاشته است تا بدین وسیله هم سوال را بی‌پاسخ نگذاشته باشد و هم به خوانندگان سستی و ساده‌بودن اشکال را بفهماند. اما تشریح و مطرح نمودن سوال به صورتی که از توان درک و دریافت همه مخاطبان قران خارج باشد منطقی نیست و با هدف قرآن که هدایت و روشن‌گری برای تمام انسان‌هاست منافات دارد.

جواب پیشنهاد صفحه ۴۷ دینی دهم

به آثار و زندگی یکی از شهدای دفاع مقدس و یا مدافعان حرم مراجعه کنید و ببینید که آنان دربارهٔ زندگی و مرگ چگونه می اندیشیدند. انگیزه شهادت طلبی آنها چه بوده است؟

۱. شهید حاج قاسم سلیمانی (مدافع حرم)

شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، از جمله چهره‌های برجسته مدافعان حرم بود که به مبارزه علیه تروریسم بین‌المللی، به‌ویژه داعش، پرداخته و در این راه به شهادت رسید. او در وصیت‌نامه‌ها و سخنانش بارها به عشق به خدا، دفاع از مظلومان، و ایمان به قیامت و زندگی جاویدان اشاره کرده است. حاج قاسم سلیمانی معتقد بود که زندگی انسان باید در خدمت به مردم و دین باشد و مرگ در راه خدا را بالاترین افتخار می‌دانست. انگیزهٔ او از شهادت‌طلبی، پاسداری از اسلام، دفاع از ارزش‌های انسانی و اسلامی، و مبارزه با ظلم و ستم بود.

۲. شهید ابراهیم هادی (دفاع مقدس)

شهید ابراهیم هادی، از شهدای گمنام دفاع مقدس، یکی از جوانان برجسته و تأثیرگذار در جبهه‌های جنگ ایران و عراق بود. او همیشه با روحیه‌ای قوی و ایمان عمیق در کنار همرزمانش حضور داشت. در یادداشت‌ها و خاطرات همرزمانش آمده است که شهید هادی زندگی را فرصتی برای قرب به خدا و خدمت به دیگران می‌دانست. او مرگ را آغازی برای زندگی جاودانه می‌پنداشت و شهادت در راه خدا را افتخار بی‌نظیر. او همیشه از تعلقات دنیوی دوری می‌کرد و به دوستانش توصیه می‌کرد که دنیا را محل عبور بدانند و به آخرت توجه داشته باشند.

۳. شهید محسن حججی (مدافع حرم)

شهید محسن حججی، از شهدای مدافع حرم، به‌دلیل استواری و شجاعتش در اسارت نیروهای داعش، به‌عنوان نماد مقاومت و ایثار شناخته شد. در نوشته‌هایش، حججی به عشق به اهل بیت (علیهم‌السلام) و دفاع از حریم اهل بیت اشاره کرده و بارها آرزوی شهادت کرده بود. او زندگی را مسیر عبور به سوی خدا می‌دانست و هدف نهایی خود را نزدیکی به خداوند و دفاع از مظلومان قرار داده بود. انگیزهٔ شهادت‌طلبی او، دفاع از اسلام و ارزش‌های والای انسانی و ایستادگی در برابر ظلم و تروریسم بود.

۴. شهید همت (دفاع مقدس)

شهید محمد ابراهیم همت، از فرماندهان برجسته سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، نیز زندگی خود را وقف دفاع از میهن و ارزش‌های اسلامی کرد. او در نامه‌ها و سخنرانی‌های خود، ایمان به خدا و عشق به شهادت را به‌عنوان انگیزه اصلی خود برای حضور در جبهه‌ها مطرح کرده بود. شهید همت مرگ را پلی به سوی رضای خدا و شهادت را بهترین راه برای رسیدن به کمال و سعادت ابدی می‌دانست. او معتقد بود که انسان باید از خودخواهی و دنیاطلبی فاصله بگیرد و خود را برای فداکاری در راه خدا آماده کند.

۵. شهید مهدی باکری (دفاع مقدس)

شهید مهدی باکری، از فرماندهان بزرگ دفاع مقدس، همواره به زندگی با ایمان و تقوا تاکید داشت. او در وصیت‌نامه‌اش نوشته بود که دنیا محل عبور است و نباید دل به آن بست. برای او، شهادت در راه خدا ارزشمندترین نوع مرگ بود و همیشه آماده بود تا جانش را در راه دفاع از اسلام و کشور فدا کند. ایمان به آخرت و انگیزه جهاد در راه خدا از ویژگی‌های بارز شهید باکری بود.

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

5 از 2 رای

+ارسال دیدگاه