جواب کارگاه نویسندگی صفحه ۱۳ و ۱۴ نگارش ششم
در این نوشته با جواب کارگاه نویسندگی صفحه ۱۳ نگارش ششم همراه شما هستیم.
جواب صفحه ۱۳ و ۱۴ نگارش ششم
۱. بهار و زیبایی های آن را با کلامی زیبا توصیف کنید. در متن خود از یک یا دو بیت شعر که در مورد فصل بهار سروده شده است، استفاده کنید.
جواب اول : بهار، پیام آور تعادل است و اینکه در سایه تعادل، زندگی زیبا می شود. با دیدن بهار، رحمت و محبّت خداوند را به یاد می آوریم. در اینکه چشمه مهر خدا همواره به سوی آدمیان و همه موجودات، سرازیر است و ما اگر او و نشانه هایش را فراموش کنیم، او هرگز ما را فراموش نمی کند و با دگرگونی فصل ها نیز به جلوه گری قدرت بی پایانش می پردازد تا شاید دلی به یاد او افتد و به شوق او بتپد و بر اثر تماشای جلوه هایش، اشک شوق از چشمی جاری شود.
جواب دوم :فصل بهار، فصلی است که طبیعت با جوانی و نوآوری خود، جهان را از نو زنده میکند. گلهای شاداب و زیبا، با رنگهای خاص خود به چشم ما خیره میشوند. لالهها با رنگهای مختلف و شکوفههای آنها، دل هر کسی را شاد میکند. همچنین نرگس و سوسن، با شکوه و زیبایی خود، همه را شگفتزده میکنند.
بهار آمد و گرماش برفها را رفت،
صدای بلبل در آمد و زمزمه گلها شنیده شد.
جواب سوم:
بهار، فصل بیداری زمین و رقص سبز طبیعت است. وقتی نخستین شکوفهها بر شاخههای درختان مینشینند، انگار زمین از خوابی عمیق بیدار شده و جامهای نو از رنگ و عطر بر تن میکند. نسیم دلانگیز بهاری، عطر گلهای نرگس و سوسن را به هر سو میبرد و آسمان، آبیتر از همیشه، گسترهای بیپایان از امید را نوید میدهد. صدای پرندگان در میان شاخسارها، ترانهای از شادمانی و زایش طبیعت سر میدهد.
چنانکه سعدی میگوید: “برآمد باد صبح و بوی نوروز
به کام دوستان و بخت پیروز”
همچنین، خیام نیز در ستایش بهار چنین میسراید: “بر چهره گل نسیم نوروز خوش است
در صحن چمن روی دلافروز خوش است”
بهار، در هر نسیمی، در هر شکوفهای، و در هر آوای پرندهای، پیامی از زایش و امید دارد که روح انسان را نوازش میدهد و دلها را به سوی زندگی و شادمانی فرا میخواند.
۳. ضرب المثل «شکر نعمت، نعمتت افزون کند» را در یک بند توضیح دهید.
جواب اول :اساسا جهان هستی، آینه دار خداست و جمال پروردگارش را به تماشا گذاشته است. به تعبیر زیبای حافظ:
به دست مردم چشم، از رخ تو گل چین مراد دل ز تماشای باغ عالم چیست؟
زمانی انسان شکر گذار نعمت های خداوند باشد و از نعمت های خداوند به درستی استفاده کند خداوند از این رفتار انسان راضی خواهد بود و بنابر این نعمت خودرا براینگونه بندگان افزایش می دهد.
جواب دوم: این ضرب المثل به معنای این است که وقتی که یک شخص به خاطر نعمتی که در اختیار دارد، سپاسگزاری و قدردانی کند، خداوند برایش نعمتهای بیشتری به ارمغان خواهد آورد. به عبارت دیگر، وقتی که یک فرد به نعمتی که در دست دارد شکر گزار باشد، خداوند به او نعمتهای بیشتری عطا خواهد کرد.
جواب سوم:ضرب المثل «شکر نعمت، نعمتت افزون کند» به این مفهوم است که اگر کسی برای نعمت های خدا شاکر باشد، خداوند روز به روز الطافش را بر روی آن شخص بیشتر می گشاید و اگر کسی برای نعمت هایی که خدا به او داده اعلام نارضایتی کند، خداوند همان نعمت اندکی که به او داده را نیز از او خواهد گرفت.
جواب چهارم:
ضربالمثل «شکر نعمت، نعمتت افزون کند» به این مفهوم اشاره دارد که قدردانی و شکرگزاری از نعمتها و داشتههای زندگی، سبب برکت و افزایش آنها میشود. وقتی انسان با دل و جان از نعمتهای خداوند سپاسگزاری میکند، نه تنها رضایت و آرامش بیشتری در زندگی خود احساس میکند، بلکه خداوند نیز نعمتهای بیشتری به او عطا میکند. این ضربالمثل تأکید میکند که قدرشناسی و توجه به داشتهها، راهی است برای جلب برکتهای جدید و حفظ آنچه که داریم.
برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.
2 دیدگاه ها
عالی بود ممنون
هیچ چیز ندارید????????????????????????☹☹