در این نوشته با سوالات متن درس 5 سلامت و بهداشت دوازدهم همراه شما هستیم.
سوالات متن درس 5 سلامت و بهداشت دوازدهم
سلامت و بهداشت درس پنجم
1) بیشترین آلودگی مواد غذایی در چه مراحلی ایجاد می شود ؟
در مراحل فرآوری و تولید و نگه داری و حمل و نقل و عرضه مواد غذایی
۲) افراد شاغل در مکانهای تهیه و توزیع غذا باید چه اصولی را رعایت کنند ؟
داشتن کارت بهداشتی – رعایت بهداشت فردی
۳) مهمترین نکاتی را که افراد شاغل در مکانهای تهیه و توزیع غذا در زمینه بهداشت فردی باید رعایت کنند را بیان کنید ؟
پوشیدن لباس تمیز و پوشاندن موی سر – نداشتن زیور آلات – پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه – گزاشتن پوشش بور اشتی بر روی فراشها و زخم های دست ها و انگشتان شستشوی صحیح دست ها قبل از کار – کوتاه نگه داشتن ناخن ها و در صورت امکان استفاده از دستکش بهداشتی
۴) برای سالم ماندن غذا در مرحله طبخ و نگه داری توجه به چه نکاتی لازم است ؟
الف) پفتن کامل غذا به طوریکه تمام قسمت های آن در حداقل ۷۰ درجه سانتیگراد حرارت دیره باشند .
ب) نگه داری غذا به صورت سرد یا داغ
۵) برای بهداشت محیط در محل تهیه و تولید مواد غذایی چه اصولی را باید رعایت کرد ؟
تهیه آب سالم و کافی – دفع صحیح زباله و مواد دفعی مبارزه با حشرات و جوندگان ناقل بیماری پیشگیری از ورود گرد و غبار و مواد خارجی در غذا
6) منظور از فساد مواد غذایی چیست ؟
اگر یک ماده غذایی از نظر رنگ و طعم و بو و مزه دچار تغییراتی شود و ارزش غذایی آن از بین رفته با کاهش یابد می گوییم آن ماده غذایی دچار فساد شده است .
۷) به طور کلی چه عواملی سبب ایجاد فساد در مواد غذایی می شوند؟
عوامل شیمیایی عوامل بیولوژیکی – عوامل فیزیکی – عوامل مکانیکی
۸) دو مورد از عوامل شیمیایی که میتوانند به طور ناخواسته مواد غذایی را آلوده کنند نام برد ؟
سموم دفع آفات نباتی و حشره کش ها
9)مهم ترین عوامل بیولوژیکی که باعث فسار مواد غذایی میشوند را نام ببرید ؟
میکروب ها – انگل ها – مشات – برندگان
۱۰) سوسک های خانگی چگونه باعث انتقال میکروب ها به غذا می شوند ؟
به وسیله کرکها و ترشحات رهانی و مرفوع فور میکروب ها را از منابع آلوده به مواد غذایی منتقل می کنند .
11) بهترین شیوه های مبارزه با مکس سوسک و امثال آن را بیان کنید ؟
نظارت مداوم محیط – نصب در و پنجره های توری – سر پوشیده نگه داشتن مجاری فاضلاب-رفع به موقع زباله ها
۱۲) مهمترین عوامل فیزیکی موثر در فسار مواد غذایی کدامند؟
نور – حرارت۔ – رطوبت -زمان
۱۳) ضربه چکونه باعث فشار میوه ها میشود ؟
در میوه های ضربه دیده به تدریج از نقاط آسیب دیده کپک ها و باکتری ها به درون میوه نفوذ کرده و باعث فساد آن ها میشود
14) بیماری های ناشی از غذا ( غذا زاد) به چه دلایلی ایجاد می شوند؟
پایین بودن سطح بهداشت فردی و بهداشت محیط
– عدم دسترسی به آب سالم
– فر آوری نامناسب غذا غذا های اماده
– گسترش استفاده از غذاهای خیابانی و عدم کنترل مناسب آنها
-مخلوط شدن فاضلاب خانگی و صنعتی با آب کشاورزی
۔ استفاده بی رویه از آفتکش ها و سموم دفع افات
– باقی ماندن دارو های دامی در محصولات گوشتی و وفرآورده های شیری
-شرایط نامناسب نگه داری بعضی از محصولات مثل غلات و دانه های روغنی و حبوبات و میوه های خشک
همچنین ببینید: گام به گام درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم
ضمن تشکر از اساتید محترم
اگه بطف کنید سوالات رو تقریبا مفهومی و شبه نهایی ثبت کنین ممنون میشم
همه سوالات عالیه. فقط بعضی جا هاش غلط املایی داره
خسته نباشید
فقط سوالات متن تون تا درس پنج هست بقیه اش رو هم بگذارید تا استفاده کنیم
باسلام عالی بود ممنون