در این نوشته با سوالات متن درس 5 سلامت و بهداشت دوازدهم همراه شما هستیم.

سوالات متن درس 5 سلامت و بهداشت دوازدهم

سلامت و بهداشت درس پنجم

1) بیشترین آلودگی مواد غذایی در چه مراحلی ایجاد می شود ؟

در مراحل فرآوری و تولید و نگه داری و حمل و نقل و عرضه مواد غذایی

۲) افراد شاغل در مکانهای تهیه و توزیع غذا باید چه اصولی را رعایت کنند ؟

داشتن کارت بهداشتی – رعایت بهداشت فردی

۳) مهمترین نکاتی را که افراد شاغل در مکانهای تهیه و توزیع غذا در زمینه بهداشت فردی باید رعایت کنند را بیان کنید ؟

پوشیدن لباس تمیز و پوشاندن موی سر – نداشتن زیور آلات – پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه – گزاشتن پوشش بور اشتی بر روی فراشها و زخم های دست ها و انگشتان شستشوی صحیح دست ها قبل از کار – کوتاه نگه داشتن ناخن ها و در صورت امکان استفاده از دستکش بهداشتی

۴) برای سالم ماندن غذا در مرحله طبخ و نگه داری توجه به چه نکاتی لازم است ؟

الف) پفتن کامل غذا به طوریکه تمام قسمت های آن در حداقل ۷۰ درجه سانتیگراد حرارت دیره باشند .

ب) نگه داری غذا به صورت سرد یا داغ

۵) برای بهداشت محیط در محل تهیه و تولید مواد غذایی چه اصولی را باید رعایت کرد ؟

تهیه آب سالم و کافی – دفع صحیح زباله و مواد دفعی مبارزه با حشرات و جوندگان ناقل بیماری پیشگیری از ورود گرد و غبار و مواد خارجی در غذا

6) منظور از فساد مواد غذایی چیست ؟

اگر یک ماده غذایی از نظر رنگ و طعم و بو و مزه دچار تغییراتی شود و ارزش غذایی آن از بین رفته با کاهش یابد می گوییم آن ماده غذایی دچار فساد شده است .

۷) به طور کلی چه عواملی سبب ایجاد فساد در مواد غذایی می شوند؟

عوامل شیمیایی عوامل بیولوژیکی – عوامل فیزیکی – عوامل مکانیکی

۸) دو مورد از عوامل شیمیایی که میتوانند به طور ناخواسته مواد غذایی را آلوده کنند نام برد ؟

سموم دفع آفات نباتی و حشره کش ها

9)مهم ترین عوامل بیولوژیکی که باعث فسار مواد غذایی میشوند را نام ببرید ؟

میکروب ها – انگل ها – مشات – برندگان

۱۰) سوسک های خانگی چگونه باعث انتقال میکروب ها به غذا می شوند ؟

به وسیله کرکها و ترشحات رهانی و مرفوع فور میکروب ها را از منابع آلوده به مواد غذایی منتقل می کنند . 

11) بهترین شیوه های مبارزه با مکس سوسک و امثال آن را بیان کنید ؟

نظارت مداوم محیط – نصب در و پنجره های توری – سر پوشیده نگه داشتن مجاری فاضلاب-رفع به موقع زباله ها

۱۲) مهمترین عوامل فیزیکی موثر در فسار مواد غذایی کدامند؟

نور – حرارت۔ – رطوبت -زمان

۱۳) ضربه چکونه باعث فشار میوه ها میشود ؟

در میوه های ضربه دیده به تدریج از نقاط آسیب دیده کپک ها و باکتری ها به درون میوه نفوذ کرده و باعث فساد آن ها میشود

14) بیماری های ناشی از غذا ( غذا زاد) به چه دلایلی ایجاد می شوند؟

پایین بودن سطح بهداشت فردی و بهداشت محیط

– عدم دسترسی به آب سالم

– فر آوری نامناسب غذا غذا های اماده

– گسترش استفاده از غذاهای خیابانی و عدم کنترل مناسب آنها

-مخلوط شدن فاضلاب خانگی و صنعتی با آب کشاورزی

۔ استفاده بی رویه از آفتکش ها و سموم دفع افات

– باقی ماندن دارو های دامی در محصولات گوشتی و وفرآورده های شیری

-شرایط نامناسب نگه داری بعضی از محصولات مثل غلات و دانه های روغنی و حبوبات و میوه های خشک

همچنین ببینید: گام به گام درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم