جواب بررسی صفحه ۴۸ دین و زندگی دوازدهم

48

در این نوشته با جواب بررسی صفحه ۴۸ دین و زندگی دوازدهم همراه شما هستیم.

جواب صفحه ۴۸ دین و زندگی دوازدهم

یکی از اوصافی که خداوند در قرآن برای حضرت یوسف (ع) ذکر کرده، داشتن اخلاص و رسیدن به مقام مخلَصین است.

با بررسی آیات ۳۲ و ۳۳ سوره یوسف بگویید شیطان چه دامی برای حضرت یوسف (ع) گسترده بود و او چگونه توانست از این دام نجات یابد؟

در قرآن کریم، هم اصطلاح « مخلِص » به کار رفته و هم « مخلَص ». در آیه ۲ سوره زمر، عبارت «…مخلِصاً له الدین» آمده و در آیه ۲۴ سوره یوسف، عبارت «انه من عبادنا المخلصین» به کار رفته که حاکی از مقام حضرت یوسف علیه السلام است. انسانِ «مخلِص» انسانی است، که مراتب اولیه اخلاص را طی می کند و در حال خالص کردن خود برای خدا است . انسان « مخلَص »، انسانی است که از این مراتب اولیه گذشته و اکنون خداوند او را خالص برای خود برگزیده است. کسی که به این مرتبه از اخلاص برسد، از نفوذ شیطان مصون می ماند و شیطان نمی تواند او را وسوسه کند و بلغزاند.

با توجه به آیات ۳۲ و ۳۳ سوره یوسف، دانش آموزان ملجرای هوس زلیخا را که دام شیطان برای گمراهی حضرت یوسف علیه السلام بود، بیان می کنند.

توجه و درخواست حضرت یوسف علیه السلام از خداوند و پناه بردن به سوی او، باعث نجات وی شد.

پاسخی دیگر: وقتی حضرت یوسف (ع) به سن بلوغ رسید زلیخا، همسر عزیز مصر شیفتهٔ او شد و او را به گناه دعوت کرد؛ امّا حضرت یوسف (ع) امتناع کرد و به خداوند پناه برد. ولی خبر به گوش عزیز مصر رسید و پس از بررسی بی‌گناهی حضرت یوسف (ع) و حیلهٔ زلیخا ثابت شد اما چون این خبر در شهر منتشر شده بود عزیز مصر یوسف را به زندان افکند.

راه اصلی نجات حضرت یوسف (ع) از این دام پناه بردن به خداوند و داشتن اخلاص بود که حتی لحظه‌ای از یاد خداوند غافل نشده و تن به گناه نداد.

همچنین ببینید: سوالات متن درس ۴ دین و زندگی دوازدهم

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

0 از 0 رای

+ارسال دیدگاه