جواب صفحه ۱۳ علوم چهارم ⚡️ گفت و گو کنید و جمع آوری اطلاعات
در این نوشته با جواب صفحه ۱۳ علوم چهارم همراه شما هستیم.
جواب گفت و گو صفحه ۱۳ علوم چهارم
ما هر روز مواد مختلفی را از هم جدا می کنیم. درباره ی تصویرهای زیر گفت وگو کنید.
اولین تصویر سمت راست: جدا کردن برنج و آب به وسیله آبکش
دومین تصویر سمت راست: جدا کردن گل و لای سبزی به وسیله آبکش
سومین تصویر سمت راست: تهیه ماست چکیده از ماست لبنی
چهارمین تصویر سمت راست: جدا کردن تفالهی چای با چای صاف کن
جواب جمع آوری اطلاعات صفحه ۱۳ علوم چهارم
نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند؟ در این باره اطلاعات جمع آوری کنید و به کلاس گزارش دهید.
۱. استخراج نمک از آب دریا
- حوضچههای تبخیر: در این روش، آب دریا به حوضچههای بزرگی هدایت میشود که به نام حوضچههای تبخیر شناخته میشوند. این حوضچهها در مناطقی قرار دارند که آفتاب و باد به تبخیر سریع آب کمک میکنند.
- فرآیند تبخیر: با گذشت زمان، آب موجود در این حوضچهها بهتدریج تحت تأثیر گرمای خورشید و جریان هوا تبخیر میشود. وقتی آب تبخیر میشود، نمک که در آب حل شده بود، بهصورت بلورهای نمک در کف حوضچه باقی میماند.
- جمعآوری نمک: بعد از اینکه بیشتر آب تبخیر شد و بلورهای نمک شکل گرفتند، کارگران این بلورها را با ابزارهای خاص جمعآوری میکنند. سپس نمک خام به مراکز فرآوری منتقل میشود، جایی که آن را تمیز، خرد و بستهبندی میکنند تا به نمک خوراکی که در خانه استفاده میکنیم، تبدیل شود.
۲. استخراج نمک از معادن نمک
- معادن نمک: نمک بهصورت طبیعی در زمین و بهویژه در مناطقی که میلیونها سال پیش دریاچههای نمکی وجود داشتهاند، یافت میشود. این مناطق به مرور زمان خشک شده و لایههای ضخیمی از نمک زیر زمین تشکیل شده است.
- حفاری و استخراج: برای دستیابی به نمک، معادن نمک را حفاری میکنند. سنگهای نمکی که از این معادن استخراج میشود، حاوی نمک خالص همراه با برخی ناخالصیها است.
- فرآوری نمک: سنگهای نمک استخراجشده، به کارخانجات منتقل میشوند. در این کارخانجات، سنگهای نمک خرد شده و از طریق فرآیندهایی مانند شستشو و تصفیه، ناخالصیها از نمک جدا میشوند. سپس نمک تصفیهشده به اندازههای مختلف خرد شده و بستهبندی میشود تا بهعنوان نمک خوراکی به بازار عرضه گردد.
تفاوتها و استفادهها:
- نمک دریایی: به خاطر داشتن برخی مواد معدنی و عناصر اضافی که در آب دریا وجود دارد، ممکن است کمی طعم متفاوتی داشته باشد. این نوع نمک اغلب در غذاها و برای طعمدهی به غذاها استفاده میشود.
- نمک معدنی: معمولاً خالصتر است و اغلب بهصورت نمک سفره یا نمک پخت و پز در خانهها استفاده میشود.
هر دو نوع نمک بعد از فرآوری مناسب و تصفیهشدن، به عنوان نمک خوراکی به فروش میرسند و در پخت و پز، نگهداری غذاها و حتی در برخی درمانهای خانگی کاربرد دارند.
برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.
1 دیدگاه ها
بسیار بد