جواب فعالیت کلاسی صفحه ۴۰ پیام های آسمانی نهم

40

در این نوشته با جواب فعالیت کلاسی صفحه ۴۰ پیام های آسمانی نهم همراه شما هستیم.

جواب صفحه ۴۰ پیام های آسمانی نهم

با کمک اعضای گروه و با توجه به آنچه که در خصوص زندگی حضرت محمد (ص) می دانید، نمونه هایی از ایستادگی آن حضرت در برابر عقاید باطل را بیان کنید.

۱. مقابله با بت‌پرستی

یکی از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین نمونه‌های ایستادگی پیامبر (ص) در برابر عقاید باطل، مقابله با بت‌پرستی در مکه بود. پیامبر اسلام مردم را به پرستش خدای یکتا دعوت می‌کرد و از آن‌ها می‌خواست که بت‌ها را کنار بگذارند. این امر باعث شد که بسیاری از مردم مکه، به ویژه سران قریش، به شدت با او مخالفت کنند و او را تحت فشار قرار دهند، اما پیامبر (ص) از موضع خود عقب‌نشینی نکرد.

۲. برخورد با یهودیان بنی‌نضیر و بنی‌قریظه

پیامبر (ص) در مدینه با برخی از قبایل یهودی مانند بنی‌نضیر و بنی‌قریظه که به پیمان‌های خود با مسلمانان خیانت کرده بودند، برخورد قاطعانه‌ای داشت. ایشان با اقدامات مناسب، هم از حقوق مسلمانان دفاع کرد و هم به آنان درس عبرت داد که پیمان‌شکنی و خیانت پذیرفتنی نیست.

۳. حادثه فتح مکه

در هنگام فتح مکه، پیامبر (ص) با تحمل سال‌ها آزار و اذیت و جنگ از سوی مشرکان مکه، وقتی پیروزمندانه وارد شهر شد، تمامی بت‌های کعبه را شکست و اعلام کرد که “حق آمد و باطل رفت” (قرآن کریم، سوره اسراء، آیه ۸۱). این اقدام نشان‌دهنده ایستادگی قاطع او در برابر بت‌پرستی بود.

۴. معاهده حُدیبیه

در معاهده حُدیبیه، قریش تلاش کردند تا پیامبر (ص) را وادار به پذیرش شروطی کنند که از نظر بسیاری از مسلمانان ناعادلانه به نظر می‌رسید. اما پیامبر (ص) با بصیرت و دوراندیشی، به خاطر حفظ صلح و فراهم کردن شرایط بهتر برای آینده اسلام، این معاهده را پذیرفت و این امر نشان‌دهنده تدبیر و صلابت او در مواجهه با دشمنان بود.

۵. مبارزه با نفاق

پیامبر (ص) در مدینه با منافقانی مانند عبدالله بن اُبی و پیروانش که در ظاهر مسلمان بودند ولی در باطن علیه اسلام توطئه می‌کردند، مواجه شد. ایشان با حکمت و تدبیر، نقشه‌های آن‌ها را ناکام گذاشت و جامعه اسلامی را از شرّ آن‌ها حفظ کرد.

۶. خطبه‌های پیامبر (ص)

پیامبر (ص) در خطبه‌های خود همواره مردم را به توحید، عدالت، اخلاق و ترک خرافات و عقاید باطل دعوت می‌کرد. خطبه‌های او در مسجد و به ویژه در خطبهٔ حجه‌الوداع نمونه‌ای از تاکید بر اصول و ارزش‌های اسلامی و ایستادگی در برابر هرگونه باطل‌گرایی است.

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

4 از 4 رای

+ارسال دیدگاه