سوالات متن درس ۳ سلامت و بهداشت دوازدهم✨با جواب

3

در این نوشته با سوالات متن درس ۳ سلامت و بهداشت دوازدهم همراه شما هستیم.

سوالات درس ۳ سلامت و بهداشت دوازدهم

سلامت و بهداشت درس سوم

۱ – یکی از رموز سلامت چیست ؟

پاسخ: برخورداری از تغذیه سالم

۲ – دو مورد از اهمیت تغذیه سالم را بیان کنید .

پاسخ: رشد و نمو / جلوگیری از ابتلا به بیماری ها

۳ – انجام چه کاری در کنار برنامه غذایی سالم به سلامت ما کمک می کند ؟

پاسخ: فعالیت بدنی منظم

۴ – مواد مغذی را نام ببرید .

پاسخ: کربوهیدرات ها / چربی ها / پروتئین ها / ویتامین ها / مواد معدنی / آب

۵ – کربوهیدرات ها چند نوع هستند ؟

پاسخ: دو نوع : ساده و پیچیده

۶ – انرژی مورد نیاز برای تداوم فعالیت روزانه و طبیعی بدن توسط چه چیزی تامین می شود ؟

پاسخ: کربوهیدرات ها

۷ – هر گرم کربوهیدرات چقدر انرژی ایجاد می کند ؟

پاسخ: ۴ کیلو کالری

۸ – آیا بدن ما قادر به ذخیره کربوهیدرات است ؟ به چه صورت و در کجا ؟

پاسخ: بله – به صورت گلیکوژن در ماهیچه ها و کبد

۹ – گلیکوژن در کجا ذخیره می شود ؟

پاسخ: در ماهیچه ها و کبد

۱۰ – برای کربوهیدرات ساده مثال بزنید .

پاسخ: قند ، شکر و قندهای موجود در میوه ها

۱۱ – برای کربوهیدرات پیچیده مثال بزنید .

پاسخ: نشاسته

۱۲ – منابع اصلی کربوهیدرات پیچیده کدام اند ؟

پاسخ: نان ، برنج ، سیب زمینی و …

۱۳ – فیبر چیست ؟

پاسخ: نام عمومی برای برخی از کربوهیدرات هاست .

۱۴ – کارکرد فیبر برای سلامتی را بیان کنید .

پاسخ: فیبرها در دستگاه گوارش هضم و جذب نمی شوند و با جلوگیری از یبوست نقش موثری در سلامت ما دارند .

۱۵ – دو مورد از نقش چربی ها برای بدن را بیان کنید .

پاسخ: تامین انرژی مورد نیاز بدن / حفاظت از اندام ها

۱۶ – هر گرم چربی چه مقدار انرژی تولید می کند ؟

پاسخ: ۹ کیلوکالری

۱۷ – انواع چربی را بیان کنید .

پاسخ: چربی اشباع / چربی غیر اشباع

۱۸ – ویتامین های محلول در چربی را نام ببرید .

پاسخ: ویتامین ای / ویتامین دی / ویتامین آ / ویتامین کا

۱۹ – روغن زیتون منبع چه نوع چربی هایی است ؟

پاسخ: چربی غیر اشباع

۲۰ – شناخته شده ترین منبع چربی کدام اند ؟

پاسخ: روغن و کره

۲۱ – پروتئین ها برای بدن چه ضرورتی دارند ؟

پاسخ: برای رشد ، ترمیم و حفظ بافت های عضلانی

۲۲ – هر گرم پروتئین چه مقدار انرژی تولید می کند ؟

پاسخ: ۴ کیلو کالری

۲۳ – واحد سازنده پروتئین چه نام دارد ؟

پاسخ: اسید آمینه

۲۴ – بدن ما برای انجام عملکرد مطلوب به چند نوع اسید آمینه احتیاج دارد ؟

پاسخ: به ۲۰ نوع اسید آمینه

۲۵ – بدن ما به طور طبیعی چند نوع اسید آمینه تولید می کند ؟

پاسخ: ۱۱ نوع اسید آمینه

۲۶ – اسید آمینه ها به چند صورت تقسیم می شوند ؟

پاسخ: ضروری / غیر ضروری

۲۷ – ویتامین ها چند نوع هستند ؟

پاسخ: دو نوع : محلول در آب / محلول در چربی

۲۸ – ویتامین های محلول در چربی معمولا در کجا ذخیره می شوند ؟

پاسخ: کبد

۲۹ – کاربرد مواد معدنی برای بدن چیست ؟

پاسخ: تنظیم عملکرد های شیمیایی بدن

۳۰ – سه مورد از مواد معدنی را نام ببرید .

پاسخ: آهن / کلسیم / منیزیم

۳۱ – آهن در بدن ما چه کارکردی دارد ؟

پاسخ: در ترکیب هموگلوبین خون نقش دارد و وظیفه آن حمل اکسیژن به نقاط مختلف بدن است .

۳۲ – کارکرد کلسیم در بدن چیست ؟

پاسخ: به ساخت دندان ها و استخوان ها و حفظ و استحکام آنها کمک می کند .

۳۳ – حیاتی ترین و پر مصرف ترین ماده غذایی برای انسان چیست ؟

پاسخ: آب

۳۴ – اصول تغذیه سالم را نام ببرید .

پاسخ: اصل تعادل / اصل تنوع / اصل تناسب

۳۵ – مهمترین عامل موثر در شکل گیری الگوی غذایی افراد چیست ؟

پاسخ: عادت های غذایی

۳۶ – انواع اختلالات غذا خوردن را نام ببرید .

پاسخ: بی اشتهایی عصبی / پرخوری عصبی

۳۷ – بیماری گواتر ناشی از کمبود چیست ؟

پاسخ: کمبود ید

۳۸ – غنی ترین منبع ویتامین دی چیست ؟

پاسخ: روغن کبد ماهی

۳۹ – روغن زیتون منبع چربی های ………. است .

پاسخ: غیر اشباع

۴۰ – ………… در اثر فقر آهن ایجاد می شود .

پاسخ: کم خونی

۴۱ – روی موجود در مواد غذایی ………. نسبت به روی مواد غذایی ………. بهتر جذب می شود .

پاسخ: حیوانی / گیاهی

۴۲ – نیازمندی های تغذیه ای در افراد مختلف ………. است .

پاسخ: متفاوت

۴۳ – چربی ها دو نوع ………… و ………… هستند .

پاسخ: اشباع / غیر اشباع

۴۴ – ……….. معیاری برای تعیین میزان سلامت افراد جامعه محسوب می شود .

پاسخ: انتخاب الگوی تغذیه

۴۵ – نام عمومی برخی کربوهیدرات ها ………. است .

پاسخ: فیبر

۴۶ – هر گرم چربی می تواند …………. انرژی تولید کند .

پاسخ: ۹ کیلوکالری

۴۷ – برخورداری از تغذیه سالم یکی از رموز …………. است .

پاسخ: سلامت

۴۸ – چربی ها نقش مهمی در تامین ………….. مورد نیاز بدن دارند .

پاسخ: انرژی

۴۹ – واحد سازنده پروتئین ………… است .

پاسخ: اسید آمینه

۵۰ – …………. به معنی دریافت مقدار لازم و کافی از هریک از مواد مغذی است .

پاسخ: تغذیه صحیح

۵۱ – ماهی آب های شور منبع خوب ………. هستند .

پاسخ: ید

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

5 از 42 رای

+ارسال دیدگاه

3 دیدگاه ها