سوالات متن درس ۳ سلامت و بهداشت دوازدهم


haladars مهر 19, 1401 دقیقه مطالعه
سوالات متن درس ۳ سلامت و بهداشت دوازدهم

در این نوشته با سوالات متن درس 3 سلامت و بهداشت دوازدهم همراه شما هستیم.

سوالات متن درس 3 سلامت و بهداشت دوازدهم

سلامت و بهداشت درس سوم

1) تغذیه سالم به چه منظور هایی در بدن لازم است ؟

تامین انرژی مورد نیاز بدن برای انجام فعالیت های روزانه

– رشد و نمو بدن

– ترمیم و بازسازی بافت ها انجام واکنش های حیاتی بدن

– پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها

۲) نوع عادت ها و رفتار های غذایی مردم ریشه در چه مواردی دارند ؟

ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم و عوامل اجتماعی و عوامل اقتصادی و در دسترس بودن و ذائقه افراد و … دارد .

۳) به طور کلی مواد غذایی مورد نیاز بدن را به چه گروه هایی تقسیم میکنند ؟

کربوهیدرات ها – چربی ها پروتئین ها – ویتامین های مواد معدنی

4) کربوهیدرات ها در بدن چه وظیفه ای دارند ؟

برای تولید انرژی می سوزند و به ازای مصرف هر یک کرم از آن ها ۴۶ کالری انرژی در بدن آزاد می شود

۵) قند اضافی در بدن به چه صورت هایی ذخیره میشود؟

به صورت گلیکوژن در کبد و ماهیچه ها – به صورت چربی در بافت های چربی

۶) کربوهیدرات ها از نظر غذایی به دو گروه تقسیم می شوند آن ها را نام برده و توضیح دهید.

ساده : قند های کوچکی هستند و گوارش آن ها آسان بوده و جذب آن ها سریع است مثل قند میوه ها ( فروکتوز ) و قند شکر مصرفی (ساکارز)

پیچیده : قند های درشتی هستند و از گوارش آن ها قند های ساده در بدن ایجاد میشود مثل نشاسته و فیبر و گلیکوژن

۷) چربی ها در بدن چه وظایفی دارند ؟

ذخیره سازی انرژی

– ذخیره و مصرف ویتامین های محلول در چربی

– تولید انرژی ( از سوختن هر یک گرم چربی ۹ کالری انرژی آزاد میشود )

– حفظ گرمای بدن ساخت سلول های مغزی و عصبی در غشای سلول ها به کار رفته اند

۸) چربی های مصرفی ما از نظر غذایی به چه گروه هایی تقسیم میشوند توضیح دهید ؟

اشباع شده : در محصولات لبنی و گوشت و روغن های حیوانی و مرغ یافت میشوند و در دمای اتاق ( ۲۵ درجه) جامد اند کلسترول زیاد دارند و افزایش آنها در بدن باعث رسوب کلسترول در رگ ها و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی میشود

اشباع نشده : معمولا در محصولات گیاهی و ماهی وجود دارند و کلسترول کمی دارند و سوخت وساز آن ها در بدن راحت تر است در دمای اتاق به حالت مایع هستند .

۹) پروتئین ها از نظر غذایی چه نقشی در بدن دارند ؟

این مواد برای رشد و نمو بدن و ترمیم و حفظ بافت های عضلانی در بدن لازم اند

10) واحد سازنده پروتئین ها چه نام دارد و چند نوع هستند؟

آمینو اسید ها ۲۰ نوع

11) آمینو اسید ها از نظر تغذیه ای به چه گروه هایی تقسیم میشوند ؟ توضیح دهید .

 ضروری : ۹ نوع آمینو اسید که بدن قادر به ساختن آن ها نیست

غیر ضروری : 11 نوع آمینو اسید که بدن میتواند آن را بسا ضروری نیستن

۱۲) پروتئین ها از نظر داشتن یا نداشتن آمینو اسید های ضروری به په گروه هایی تقسیم میشوند ؟

کامل : پروتئین هایی که تمام انواع آمینو اسید های ضروری را در ساختار خود دارند مثل تخم مرغ – گوشت ماهی – مرغ – شیر سویا ناقص

ناکامل : پروتئین هایی که همه انواع آمینو اسید های ضروری را در ساختار خود ندارند و فقط تعدادی از آن ها را دارند مثل غلات مغزها -حبوبات- خشکبار

۱۳) وظیفه کلی ویتامین ها در بدن چیست؟

برای انجام یک سری فرآیند ها در بدن لأزمند از جمله مصرف کربوهیدرات ها و چربی ها و پروتئین ها

۱۴) ویتامین ها به دو گروه کلی تقسیم میشوند آن ها را نام برده و توضیح دهید ؟

محلول در چربی : شامل ویتامین های D-E-K-A هستند و معمولا در کبد ذخیره میشوند .

محلول در آب : شامل ویتامین های B-C هستند و به دلیل محلول بودن در آب قابل ذخیره شدن در بدن نیستند.

۱۵) چرا احتمال کمبود ویتامینی های محلول در آب در بدن بیشتر است؟

زیرا این ویتامین ها قابل ذخیره شدن در بدن نیستند.

۱۶) نقش مواد معدنی در بدن چیست ؟

این مواد برای انجام بعضی واکنش های شیمیایی در بدن لازمند و کمبود هر کدام عوارضی را به دنبال دارد.

۱۷) مواد معدنی را بر اساس نیاز بدن به آن ها به چه گرو هایی تقسیم میکنند ؟ توضیح دهید.

پر مصرف : نیاز بدن به آن ها زیاد است مثل کلسیم و سدیم و پتاسیم و کلرید و فسفات کم مصرف ، نیاز بدن به آن ها کمتر است مثل روی اهن – مس و ……..

18) سه ماده معدنی مهم در بدن را نام برده و نقش هر یک را بیان کنید.

آهن : در ساختار هوگلوبین به کار رفته است

کلسیم : باعث استحکام استخوان ها و دندان ها میشود و برای انقباض ماهیچه ها و انعقاد خون لازم است

سدیم : به حفظ تعادل مایعات بدن کمک میکند و برای کار اعصاب و ماهیچه ها نیاز است

۱۹) پر مصرف ترین ماده غذایی در بدن کدام است؟

آب – ۶۰ درصد 

۲۰) مهم ترین وظایف اب در بدن را بیان کنید ؟

تنظیم دمای بدن رفع مواد زائد بدن انتقال مواد غذایی در بدن میدهد

. برای انجام همه واکنش های آنزیمی در بدن لازم است

– بخش اصلی پلاسمای خون را تشکیل

۲۱) آب مورد نیاز بدن از چه راه هایی تامین میشود ؟

نوشیدن آب و مایعات در هنگام تشنگی

– خوردن غذاها

۲۲) نوشیدن آب در افراد باید به چه اندازه ای باشند ؟

باید به اندازه ای باشد که فرد احساس تشنگی نکند و حجم ادرار او از یک و نیم لیتر در روز بیشتر شود و در عین حال کم رنگ یا زرد رنگ باشد

۲۳) منظور از هرم غذایی چیست ؟

ابزار ساده ایست که نیاز ما به گرو های غذایی مختلف را نشان میدهد و در انتخاب و تنظیم الگوی غذایی سالم به ما کمک میکند .

۲۴) به طور کلی انواع غذا ها در ۷ گروه غذایی تقسیم بندی میکنند آن ها را نام ببرید ؟

نان و غلات سبزی ها – میوه ها – شیر و لبنیات – گوشت و تخم مرغ – حبوبات و مغز ها – متفرقه

۲۵) کدام گروه های غذایی در راس هرم غذایی و کدامیک در قاعده هرم قرار میگیرند ؟

قند و چربی در راس قرار دارند و مصرف آن ها باید کمتر بشود و نان و غلات در قاعده هرم قرار دارند و مصرف روزانه آن ها باید بیشتر شود

۲۶) دو اصل مهم در تغذیه سالم را بیان کنید ؟

اصل تعادل : به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز بدن

اصل تنوع : یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در شش گروه اصلی مواد غذایی قرار میگیرند

۲۷) نیاز های تغذیه ای افراد به چه معناست؟

یعنی مقدار مناسب مواد غذایی برای حفظ سلامت افراد بستگی دارد به سن جنس اندازه بدن – میزان فعالیت بدنی

۲۸) ریشه عادت های غذایی یک جامعه یا خانواده در چه مواردی است ؟

ریشه در وضعیت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و جغرافیایی و مذهبی و کشاورزی و باورها و ارزشهای افراد دارد .

۲۹) برخی از عادت های درست غذا خوردن که در آموزه های دینی بر آن تاکید شده را بیان کنید ؟

خوردن غذاهای پاک و حلال

شستشوی دست ها قبل از صرف غذا و بعد آن

– خوب جویدن غذا

برداشتن لقمه کوچک

۳۰) برخی از اختلالات غذا خوردن که سبب ایجاد عوارض جسمانی در افراد میشود را بیان کنید ؟

بی اشتهایی عصبی

– پرخوری عصبی

– غذا نخوردن به دلیل تصور غلط از چاقی

۳۱) عارت غذایی کم خوردن گوشت چه عوارضی را میتواند در پی داشته باشد ؟

سوء تغذیه ناشی از کمبود برخی مواد غذایی از جمله ریز مغذی ها مانند آهن کلسیم و ویتامین A ویر و ویتامین D و روی

۳۲) کمبود روی چه عوارضی در کودکان دارد ؟

کاهش رشد کودک و کوتاهی قد و تاخیر در بلوغ 

۳) چه افرادی ممکن است نیاز به مکمل های تغذیه اضافه داشته باشند ؟ مثال بزنید.

زنان باردار افراد مسن – افراد داری بیماری های خاص 

مثال : مصرف هفتگی قرص آهن در دختران دبیرستانی برای پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی

۳۴) چرا برای استفاده از مکمل غذایی تجویز پزشک لازم است ؟

چون مصرف مکمل غذایی اضافی برای بسیاری از افراد مضر است و منجر به مسمومیت میشود 

همچنین ببینید: گام به گام درس 3 سلامت و بهداشت دوازدهم

برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه