جواب فعالیت صفحه ۲۶ مطالعات هشتم
در این نوشته با جواب فعالیت صفحه ۲۶ مطالعات هشتم همراه شما هستیم.
جواب صفحه ۲۶ مطالعات هشتم
عصر بود. حامد جلوی تلویزیون دراز کشیده و فیلمی را تماشا میکرد. صدای بچهها را در کوچه میشنید که بازی میکردند، ولی حوصلۀ بیرون رفتن نداشت. صدای زنگ خانه به صدا درآمد. حامد در را باز کرد. بهرام بود که به او لبخند زد و گفت: توپ ما در حیاط شما افتاده است. لطفاً آن را بیاور. حامد رفت و توپ را آورد. بچهها در کوچه فوتبال بازی میکردند. حامد گفت: اگر یک بار دیگر توپتان به خانۀ ما بیفتد، آن را به شما نمیدهم.
اما پنج دقیقه بعد، دوباره صدای زنگ خانه به صدا درآمد. حامد عصبانی شده بود. در را باز کرد و گفت: مگر نگفتم دیگر توپ را به شما نمیدهم. بهرام هم جواب داد: حالا مگر چه شده؟ چرا این قدر عصبانی هستی؟ حامد رفت و توپ را از باغچه برداشت و به آشپزخانه برد و با چاقو ضربهای به آن زد و توپ پاره شده را آورد و به بهرام داد و گفت: بفرما. بهرام نگاهی به توپ انداخت و رو به حامد فریاد زد: این چه کاری بود که کردی؟ باید خسارتش را بدهی. پدرت کجاست؟ بگو بیاد دم در؛ و میخواست داخل خانه شود که حامد او را به سمت بیرون، هل داد. ناگهان بهرام روی زمین افتاد و…
٣ –الف) ماجرای حامد را بخوانید و به سلیقۀ خود کامل و در کلاس تعریف کنید. مجسم کنید و حدس بزنید پیامدهای این ماجرا چه می تواند باشد؟
۳- الف) سریع اورا به بیمارستان بردند اما به هوش نیامد و نیروی انتظامی بهرام را دستگیر کرد
ب) چه مشکلاتی برای خانواده حامد و چه دردسرهایی برای خانواده بهرام به وجود می آید؟
خانواده بهرام : نگرانی از وضعیت نامعلوم آینده بهرام – هزینه بیمارستان و رفت و آمد خانواده و از کار و
زندگی افتادنشان .خانواده حامد که ازیکطرف نگران وضعیت بهرام بودند و از طرفی نگران بدنام شدن حامد در محله.
پ) به نظر شما حامد از چه راه های دیگری می توانست عصبانیت خود را به طور صحیح ابراز کند؟
توپ را دوباره پس می داد ومی خواست که تکرار نکنند و در صورت تکرار با خانواده آنها صحبت می کرد و از اولیای آنها و والدین خود کمک می گرفت ومقداری در مورد عواقب خشمگین شدن خود نیز فکر می کرد
۴ -گفت وگو کنید: در هنگام عصبانیت چه اتفاقاتی در بدن می افتد؟ آیا فرد در هنگام عصبانیت می تواند خوب فکر کند؟ چرا؟
هنگامی که یک فرد عصبانی میشود، تغییرات زیادی در بدن او رخ میدهد که باعث میشود احساساتش به شدت تغییر کنند و واکنشهای جسمی و ذهنی نشان دهد.
اتفاقات در بدن هنگام عصبانیت:
- افزایش ضربان قلب: وقتی عصبانی میشویم، قلب شروع به تپیدن سریعتر میکند تا خون بیشتری به عضلات و مغز برساند. این اتفاق به ما انرژی بیشتری میدهد تا آماده مقابله یا فرار شویم.
- تنفس سریعتر و سطحیتر: هنگام عصبانیت، تنفس ما سریعتر و کمعمقتر میشود تا اکسیژن بیشتری به عضلات برسد و بدن ما برای واکنش سریعتر آماده شود.
- تنش عضلات: عضلات بدن در هنگام عصبانیت منقبض میشوند و تنش در آنها افزایش مییابد. این میتواند باعث شود که احساس سفتی یا درد در برخی قسمتهای بدن داشته باشیم.
- افزایش ترشح هورمونها: هورمونهایی مثل آدرنالین و نورآدرنالین در بدن ترشح میشوند که باعث افزایش انرژی و تحریک بیشتر میشوند.
آیا فرد در هنگام عصبانیت میتواند خوب فکر کند؟
نه، معمولاً افراد در هنگام عصبانیت نمیتوانند به خوبی فکر کنند. دلیلش این است که وقتی عصبانی میشویم، بخشهایی از مغز که مسئول احساسات هستند، مثل آمیگدال، فعالتر میشوند و بر بخشهای منطقی مغز، مثل قشر پیشپیشانی، غلبه میکنند. این اتفاق باعث میشود که تصمیمگیریهای ما بیشتر احساسی و کمتر منطقی باشد. به همین دلیل، ممکن است در هنگام عصبانیت تصمیمهای اشتباهی بگیریم یا حرفهایی بزنیم که بعداً از آنها پشیمان شویم.
همچنین ببینید: سوالات متن درس ۵ مطالعات هشتم
برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.