پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

انسان و محیط زیست یازدهم

گام به گام درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم شامل چندین فعالیت است که در ادامه می توانید پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم را به صورت کامل مشاهده کنید.

فعالیت ۱ درس چهارم محیط زیست یازدهم

با توجه به نقشه

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

۱-کشورهای پر مصرف انرژی را مشخص کنید .

درکشورکانادا سرانه مصرف سالانه انرژی بسیاربالاست و با بیش ۴۰۰ میلیون بشکه رتبه اول را درجهان داراست.کشورهای امریکا و عربستان و استرالیا و نیوزلند دررتبه بعدی قراردارند و…

۲-جایگاه ایران کجاست؟ 
درایران سرانه مصرف سالانه انرژی ۷۵ تا ۱۵۰ میلیون بشکه می باشد که رقم بالایی را نشان نمی دهد و…

۳-به نظر شما مصرف زیاد انرژی، نشانه خوبی برای اقتصاد کشور است یا خیر؟ توضیح دهید.
یکی از شاخص های توسعه هرکشورمیزان مصرف انرژی برق می باشد و به نظرم شاخص خوبی است زیرا انرژی برق آلودگی کمتری دارد و…

فعالیت ۲ درس چهارم محیط زیست یازدهم

گفت وگو کنید
با توجه به الگوی زیر، دربار ۀ اینکه نیروی لازم برای چرخاندن توربین و تولید انرژی الکتریکی از چه منبعی می تواند باشد، گفت وگو کنید.

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

منبع انرژی برای چرخاندن توربین ها و تولید برق بسیارمتنوع اند مانند انرژی آب پشت سدها،انرژی زمین گرمایی یا ژئو ترمال،انرزی امواج ،انرزی جزرو مدی و انرژی سوخت های فسیلی و…

فعالیت ۳ درس چهارم محیط زیست یازدهم

تفکر نقادانه
این دیدگاه ( هر چه مصرف انرژی الکتریکی کشوری بیشتر باشد، آن کشور توسعه یافته تر است ) برخی معتقدند را در کلاس نقد کنید.

انرژی الکتریکی که از طریق منابع انرژی پاک مانند انرژی خورشیدی ، انرژی بادی ، انرژی پشت سدها ،انرژی زمین گرمایی و…تولید شود می تواند معیارخوبی برای توسعه کشورباشد ولی اگرانرژی الکتریکی تولید شده بیشتراز طریق مصرف سوخت های فسیلی باشد نمی تواند معیارخوبی برای سنجش توسعه یک کشورباشد و متاسفانه درکشورما انرژی الکتریکی تولید شده بیشتر از طریق سوخت های فسیلی به دست می آید و…

فعالیت ۴ درس چهارم محیط زیست یازدهم

با انجام فعالیت زیر درباره میزان برق مورد نیاز یخچالهای خانگی در سراسر دنیا و رابطه آن با میزان مصرف سوختهای فسیلی بیشتر آشنا شوید

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

الف) یک دستگاه یخچال فریزر با قدرت ۱۷۰ وات ساعت را در نظر بگیرید، میزان برق مصرفی آن در یک شبانه روز چند کیلو وات ساعت است؟

کلیووات ساعت (با نمادهای kW·h ، kW h یا kWh ) یکی از یکاهای تجاری انرژی الکتریکی است. از آنجایی که انرژی حاصلضرب توان در زمان است و از سوی دیگر توان بر حسب وات یا کیلووات و زمان بر حسب ثانیه یا ساعت اندازه گیری می شود، واحد انرژی به صورت وات ساعت یا کیلووات ساعت خواهد بود. یک کیلووات ساعت برابر است با انرژی مصرف شده
دستگاهی با توان ۱۰۰۰ وات در مدت یک ساعت.
۴۰۸۰ وات ساعت= ۲۴ × ۱۷۰
( ۴ کیلووات)

ب)میزان برق مصرفی این یخچال فریزر در طول یک سال چند کیلو وات ساعت است؟

۱۴۸۹۲۰۰ وات ساعت= ۳۶۵ × ۴۰۸۰
( ۱۴۸۹ کیلووات)

پ) با فرض آنکه هر خانوار ایرانی، یک دستگاه یخچال فریزر داشته باشد میزان برق مصرفی سالانه این یخچال فریزرها را در ایران حساب کنید. (کشور ایران تقریباً ۲۰۰۰۰۰۰۰ خانوار دارد).

۲۹۷۸۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰ وات ساعت= ۲۰۰۰۰۰۰۰ × ۱۴۸۹۲۰۰
( ۲۹۷۸۴۰۰۰ مگاوات)

ت) اگر برای تولید ۱۶۰۰ کیلو وات ساعت انرژی الکتریکی، ۳۰۰۰۰ کیلوگرم از یک نوع سوخت فسیلی را در نیروگاه بسوزانیم، حساب کنید که برای تأمین برق مصرفی یخچالهای خانگی ایران چند کیلوگرم از آن سوخت فسیلی باید سوزانده شود؟

۵۵۸۴۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ کیلوگرم= ۱۶۰۰ (÷ ۳۰۰۰۰ × ۲۹۷۸۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰ )

ث) اکنون فرض کنید که برق مصرفی هر خانوار ایرانی ماهانه برابر با ۷۰۰ کیلووات ساعت است. با توجه به این داده، حساب کنید برای تأمین برق سالانه خانوارهای ایرانی، چند کیلوگرم سوخت فسیلی باید در یک نیروگاه سوزانده شود؟

۱۵۷۵۰۰ کیلوگرم سوخت= ۱۲ × ۱۶۰۰ (÷ ۳۰۰۰۰ × ۷۰۰ )

در صفحات اینترنت صفحه ۴۸ محیط زیست یازدهم

باز گذاشتن در یخچال به مدت طولانی، مصرف انرژی الکتریکی را افزایش می دهد. با مراجعه به منابع معتبر اینترنتی، دربارۀ رابطه بین شکل و طراحی یخچال ها با میزان برق مصرفی آنها اطلاعاتی جمع آوری کنید و به کلاس گزارش دهید.
-استفاده منطقی از یخچال فریزر 
-مصرف کنندگان بایستی در حد امکان در موقع خرید یخچال و فریزر از بین مدل های مشابه، یخچال و فریزری را انتخاب کنند که با توجه به برچسب انرژی، دارای بیشترین بازدهی و کارائی باشد .

-برفک های یخچال و فریزر را بطور منظم آب کنید، زیرا با افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می رود، با انتخاب یخچال های مجهز به سیستم برفک آب کن اتوماتیک، مصرف انرژی بدون دخالت مصرف کننده، کاهش می یابد .

-قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاه – های گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرم کن، شوفاژ و همچنین زیر نور مستقیم خورشید، مصرف انرژی آنرا افزایش می دهد. در صورتی که امکان دیگری برای قرار دادن یخچال فریزر در آشپزخانه وجود نداشته باشد، با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ کنید

-فریزر را نیز می توان در پارکینگ یا زیرزمین قرار داد تا بازده انرژی آن در طول ماه های سردتر بیشتر شود و از افزایش بارهای سرمایی منزل نیز در طول ماه های گرمتر جلوگیری کند .

-فضای پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا، اغلب باید حداقل به اندازه ۲۰ سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد. ضمناً لازم است لوله های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دو بار گردگیری شود. رعایت این موارد سبب انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله ها خواهد شد .

-هنگامی که یخچال و فریزر بر روی یک سطح تراز و صاف قرار نمی گیرد باعث می شود تا در یخچال بطور کامل بسته نشود و کارکرد درستی نداشته باشد و در نهایت مصرف انرژی آن افزایش یابد .

-مواد غذایی را پیش از سرد شدن کامل در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال و بویژه فریزر خودداری کنید. این کار سبب ایجاد فشار زیادی بر موتور یخچال و فریزر خواهد شد و مقدار زیادی انرژی برق هدر می رود .
-از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف و مواد غذایی در داخل یخچال و فریزر پرهیز کنید. چون این کار گردش هوا را در داخل یخچال یا فریزر دچار اختلال کرده و سبب افزایش مصرف برق می شود

-از باز و بسته کردن بیهوده درِ یخچال یا فریزر پرهیز کنید .

فعالیت صفحه ۴۹ محیط زیست یازدهم

گفت وگو کنید :
دربارۀ آثار گوناگون (جنبه های مثبت و منفی) استفاده ازسوخت های فسیلی برای حمل ونقل، گرمایش خانه های مسکونی و تولید انرژی الکتریکی با یکدیگر گفت وگو و جاهای خالی را پر کنید.

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

-افزایش استفاده از سوخت های فسیلی موجب افزایش آلودگی هوا و گرمایش جهانی دراثر افزایش گازهای گلخانه ای درجو می شود و به دنبال آن موجب ذوب یخچال های طبیعی زمین می شود و…

-استفاده از سوخت های فسیلی موجب افزایش شدید آلودگی هوا درشهرهای بزرگ و مناطق صنعتی می شود و… 

فراوان بودن و ارزان بودن سوخت های فسیلی موجب می شود که دولت ها درمورد انرژی های پاک مانند انرژی خورشیدی سرمایه گذاری نکنند و…

فعالیت ۶ بر عهده شماست!

فعالیت صفحه ۵۱ محیط زیست یازدهم

فکر کنید

۱-نمودار ۱ افزایش کربن دی اکسید هواکره و نمودار ۲ افزایش دمای کره زمین را در دهه های اخیر نشان می دهند. چه رابطه ای بین داده های این دو نمودار وجود دارد؟

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

بین میزان کربن دی اکسید و میزان دمای زمین ارتباط معنا داری وجوددارد. یعنی درچنددهه اخیر با افزایش مصرف سوخت های فسیلی، گازهای گلخانه ای زیادی وارد جو زمین شده است مانند کربن دی اکسید و دمای میانگین زمین را بالا برده است.درسال ۱۹۶۰ میلادی مقدار کربن دی اکسید جو زمین کم تر از ۳۰۰ قسمت درمیلیون بوده است ولی ان رقم درسال ۲۰۱۰ به بیش از ۳۸۰ قسمت درمیلیون رسیده است و میانگین دمای زمین هم درسال ۱۹۶۰ نزدیک به ۱۴ درجه س لسیوس بوده است ولی این رقم درسال ۲۰۱۰ به ۱۴.۵ درجه سلسیوس رسیده است.و…

۲-درباره داده های لوحه زیر گفت وگو کنید. چه نتایجی می گیرید؟ آن ها را در چند جمله بنویسید.

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

اگردراطراف زمین و درجو زمین گازهای گلخانه ای مانند کربن دی اکسید و بخار آب وجودنداشت هوای زمین درروز خیلی گرم و درشب خیلی سرد می شد(شکل سمت راست)ولی به دلیل وجود گازهای گلخانه ای درجو زمین ،هوا درروز خیلی گرم نمی شود و درشب هم خیلی سرد نمی گردد ودرواقع وجود گازهای گلخانه ای بطور طبیعی و نرمال هوای زمین را معتدل نگه می دارد ولی با افزایش استفاده از سوخت های فسیلی و افزایش تعداد خودروها و فعالیت صنایع و…میزان گازهای گلخانه ای افزایش یافته و هوای زمین را گرم تر گرم تر کرده است (شکل سمت چپ).

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

۳-با توجه به نمودارهای بالا و شکل های زیر به پرسش ها پاسخ دهید .

الف) چه رابطه ای میان فشار گاز کربن دی اکسید و pH آب اقیانوس ها وجود دارد؟

با افزایش فشارگازکربن دی اکسید(میکرو اتمسفر)مقدار ph آب اقیانوس ها کاهش یافت است .


ب)میزان اسیدی بودن آب دریا چه تغییری می کند؟

میزان اسیدی آب درسال ۱۳۶۹ از ۱۱ / ۸ به به ۸ / ۸ درسال ۱۳۸۹ کاهش یافته است.


پ)با افزایش فشار گاز کربن دی اکسید در هواکره، تنوع گونه های زیستی در آب کره چه تغییری می کند؟

دی اکسیدکربن به دلیل جذب شدن در آب به زندگی دریایی آسیب وارد می کند. به گفته دانشمندان نزدیک به ۵۰ درصد دی اکسیدکربنی که نوع بشر در ۲۰۰ سال گذشته وارد جو زمین کرده جذب آب دریا شده است .

پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم
پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم

پی اچ یا پ هاش (به انگلیسی: pH ، مخفف potential of hydrogen ) یک کمیت لگاریتمی است که میزان اسیدی یا بازی بودن مواد را مشخص می کند. بیشتر آبزیان فقط در پی اچ بین ۵ تا ۹ زنده می مانند.با توجه به تصویرتپه های مرجانی با کاهش پی اچ از بین خواهند رفت و…

۴- برداشت خود را از تصویر رو به رو بنویسید.

جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم
جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم

این شکل ردپای کربن دی اکسید را درماهی نشان می دهد.با افزایش کربن دی اکسید در آب دریاها و اقیانوس هاو افزایش رد پای کربن درماهی ها میزان پی اچ کاهش یافته وموجب مرگ ماهی ها می شود زیرا آبزیان فقط بین پی اچ ۵تا ۹ می توانند زنده باشند و…

فعالیت ۸ بر عهده شماست!

جمع آوری اطلاعات صفحه ۵۵ محیط زیست یازدهم

با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان انرژی های نو ایران (سانا)، و یا مطالعات کتابخانه ای و میدانی، در زمینه استفاده از انرژی بادی، توربین های بادی و ظرفیت تولیدی نیروگاه های کشوردر این زمینه اطلاعات جمع آوری و به کلاس گزارش کنید

در ایران با توجه به وجود مناطق بادخیز طراحی و ساخت آسیابهای بادی از ۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح رایج بوده و هم اکنون نیز بستر مناسبی جهت گسترش بهره برداری از توربینهای بادی فراهم می باشد. مطالعات و محاسبات انجام شده در زمینه تخمین پتانسیل انرژی باد در ایران نشان داده اند که تنها در ۲۶ منطقه از کشور (شامل بیش از ۴۵ سایت مناسب) میزان ظرفیت اسمی سایتها، با در نظر گرفتن یک راندمان کلی ۳۳ ٪، در حدود ۶٫۵۰۰ مگاوات می باشد. و این در شرایطی است که ظرفیت اسمی کل نیروگاه های برق کشور در حال حاضر حدود ۷۴٫۰۰۰ مگاوات می باشد.

در سال ۲۰۰۴ میلادی تنها ۲۵ مگاوات از ۳۳٫۰۰۰ مگاوات برق تولید شده در ایران با استفاده از انرژی بادی تولید شده بود. در سال ۲۰۰۶ میلادی سهم برق تولید شده در ایران با استفاده از انرژی بادی ۴۵ مگاوات بود(رتبه سی ام در دنیا) که به نسبت سال ۲۰۰۵ رشد چهل درصدی را نشان می داد. در سال ۲۰۰۸ میلادی نیروگاه بادی منجیل(در استان گیلان( و بینالود )در استان خراسان رضوی)، ظرفیت ۸۲ مگاوات برق را داشته اند. ظرفیت برق بادی در ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۳۰ مگاوات ساعت بوده است.

فعالیت صفحه ۵۶ درس ۴ محیط زیست یازدهم

فکر کنید
شکل زیر میزان بیشترین انرژی الکتریکی تولید شده برحسب اندازه توربین های بادی و نمودار زیر، میزان سر و صدای تولید شده (آلودگی صوتی) توسط توربین ها را برحسب قطر پرههای آنها نشان می دهند.با توجه به آنها به پرسش های زیر پاسخ دهید.
الف) چه رابطه ای بین قطر پره های توربین بادی با انرژی تولید شده وجود دارد؟

با افزایش قطرپره های توربین های بادی میزان آلودگی صوتی افزایش می یابد مثلا در قطرپره ۲۰ متری میزان آلودگی صوتی ۹۸ دسیبل می باشد ولی در پره ای با قطر ۱۲۰ متر میزان آلودگی صوتی به ۱۲۰ دسیبل می رسد و…

جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم
جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم

 

جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم
جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم

ب) اگر برق مورد نیاز شهر و خانه شما را با استفاده از انرژی باد تولید کنند، ردپای کربن دی اکسید شما چه تغییری میکند؟ چرا؟
رد پای کربن درشهرمن کاهش می یابد زیرا با تولید برق به وسیله انرژی باد ،سوخت های فسیلی مانند نفت مصرف نشده است و…

پ) نیروگاه های بادی چه تأثیری روی زندگی جانداران آن منطقه دارند؟ توضیح دهید.

البته نیروگاه های بادی به دلیل اشغال کردن فضای بسیار زیاد و ایجاد سروصدا برای جانوران و انسان مشکلاتی را ایجاد می کنند و…

جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم
جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم

-من مصرف مواد غذایی و سوخت و…را مدیریت می کنم و به اندازه مصرف می کنم و اسراف نمی کنم.

-حمل ونقل خود را مدیریت می کنم و از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنم 

-درهیچ زمانی با خودروی خود تک سرنشین نمی روم 

-با کنترل قبض برق خود مصرف برق را مدیریت می کنم و…

جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم
جواب فعالیت های درس چهارم محیط زیست یازدهم

-گسترش نیروگاه های خورشیدی درکشور زیرا کشورما به دلیل داشتن روزهای آفتابی زیاد می تواند برق زیادی از 

-طریق انرژی خورشید تولید کند و حتی می توان برق را به اروپا صادرکند.

-گسترش نیروگاه های بادی درکشوردرنواحی مستعد 

-گسترش پیل های سوختی و تولید خودروهای برقی و قطارهای برقی

-نوسازی صنایع سنگین کشور و نصب فیلترهای مناسب دردودکش صنایع بزرگ 

تدبر در آیات درس ۴ محیط زیست یازدهم

آیا درباره آتشی که می افروزید فکر کرده اید؟ ) ۷۱ )

آیا شما درخت آن را آفریده اید؟ یا ما آفریده ایم ؟ ) ۷۲

همچنین ببینید: سوالات درس چهارم محیط زیست یازدهم

تهیه کننده پاسخ فعالیت های درس چهارم انسان و محیط زیست یازدهم : جناب آقای محسن یوسفی

برای مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را در گوگل به همراه عبارت «حالا درس» جست و جو کنید.

امتیاز شما به این مقاله

0 از 0 رای

+ارسال دیدگاه

1 دیدگاه ها

  • نسترن علوی
    نسترن علوی

    عالی بود ممنون از شما